Dauguma norinčiųjų dalyvauti projekte „Misija – grožis“ yra moterys, tačiau kūrėjai atskleidė sulaukę ir vyrų anketų. Esą kai kurie norintieji pasikeisti prieš TV kameras, kenčia nuo randų bjaurojamo veido, kompleksuoja sulaužytos nosies.

„Taip pat yra ir vyras, atsikratęs viršsvorio bei kenčiantis nuo odos pertekliaus“, – pasakojo „Misija – grožis“ prodiuserė Edita Katauskienė.

Anot jos, dauguma moterų prašo pakoreguoti nukarusią pilvo odą, keisti suglebusios krūtinės formą, sumažinti strijas.

Kaip tikino vienas projekto organizatorių, vienos grožio klinikos gydytojas Vygintas Kaikaris, žmonių, besikreipusių į grožio specialistus kiekis liudija apie šių paslaugų poreikį. Specialistas vardijo daugybę problemų, susijusių su žmogaus išvaizda, kurių vien sportas ar kosmetika išspręsti negali.

V. Kaikaris pasakojo, jog projekto metu specialistus ribos laikas. „Misija - grožis“ jau pradėtas filmuoti, tačiau eteryje žiūrovai projektą išvys tik rudenį.

Plastikos chirurgo teigimu, projekte dalyviai turės progų pabendrauti ir su psichinės sveikatos specialistais, kurie įsitikins, ar žmogui iš tiesų reikalinga chirurgo pagalba, mat esama pacientų, kurie nekenčia savo kūno arba tam tikro bruožo bei dėl šios priežasties nori jį keisti. Esą specialisto pagalba tokiam žmogui labai reikalinga.

V. Kaikaris sakė besitikįs, kad su kai kuriais pacientais jam prisieis susitikti ir Kauno medicinos universiteto klinikose, mat projektas įspraustas į laiko rėmus, o kai kurių defektų korekcijoms jo tiesiog nepakaks.

Kaip pasakojo gydytojas Kęstutis Maslauskas, projekte dalyvių trūkumai bus šalinami kompleksiškai. Dietos bus derinamos su treniruotėmis bei kitomis procedūromis.

Apie pusė pildžiusių anketas pageidavo naujų dantų, tačiau ši svajonė bus išpildyta toli gražu ne visiems.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją