„Metų žygdarbiu“ pripažintas Sauliaus Griešio ir Vainiaus Grišiaus poelgis. Vaikinai išgelbėjo sumuštą ir į upę įmestą vaikiną. Jei ne Sauliaus ir Vainiaus drąsa, dvidešimtmetis Marius Šilauskas būtų nuskendęs.

Į nominaciją taip pat pretendavo: Jūratė Zvegienė – už tai, kad iš ledinio vandens ištraukė srovės nešamą 2,5 metų vaiką. Rolandas Pauliukonis – už tai, kad išgelbėjo į ežero eketę įkritusį ir skendusį devynerių Oskarą.

„Metų viltis“ - Julija Rimkutė. Šešiolikmetė iškentė 7 operacijas, alinančius gydymo metodus ir įveikė III stadijos vėžį. Nepaisant patirtų išgyvenimų, mergaitė kupina vilties gyventi, o optimizmu užkrečia šeimos narius ir visus ją pažįstančius.

Į nominaciją pretendavo: Jolanta Aksomaitienė – už tai, kad augina šešis mažamečius nužudytos sesers vaikus; Daiva Jonauskienė – už tai, kad įkūrė „Vaiko širdies asociaciją“ ir palaiko tėvus, kurie išgyvena sunkią savo vaiko ligą.

„Metų pareiga“ buvo pavadintas Rasos Budginienės ir Christinos Arutiunian poelgis. Jos atskubėjo į pagalbą gatvėje gimdžiusiai moteriai ir suteikė pagalbą ką tik gimusiam kūdikiui.

Į nominaciją pretendavo Andrius Paipelis – už tai, kad iš degančio namo išgelbėjo nuo dūmų apsvaigusį kaimyną ir Osvaldas Kurauskas – už tai, kad iš šalto vandens išgelbėjo skęstantį vaiką ir jo senelį.

„Metų pasiaukojimo“ statulėlė įteikta Angelei Skinkienei – už tai, kad per 22-ejus metus jos šeima priglaudė vienuolika likimo nuskriaustų vaikų.

Taip pat į apdovanojimą pretendavo: Aurelijus Aglinskas – už tai, kad gelbėdamas elektros purtomą brolį Artūrą, paaukojo savo gyvybę. Vida Stonienė – už tai, kad netikėtai mirus 38 metų sūnui Giedriui paaukojo jo organus septyniems recipientams.

„Metų pašaukimo“ verta Arvydo Šeškevičiaus iniciatyva. Jis savarankiškai ėmėsi žygių oficialiai įteisinti beviltiškų, kenčiančių ligonių slaugą Lietuvoje. Į nominaciją pretendavo ir sesuo Vita Kazilionytė – už tai, kad visą savo laiką ir jėgas atiduoda mirštančiųjų slaugai.

Specialų žiūrovų prizą pelnė Dalia Baronienė – už tai, kad praradusi regėjimą, neprarado pašaukimo gydyti ir noro padėti žmoniems. Šiandien Dalia – viena iš kvalifikuočiausių akupunktūrininkių, užsiimančių refleksoterapija.

„Metų Drąsos vaiko“ nominacijoje tradiciškai apdovanoti visi pretendentai. Publikos audringų plojimų sulaukė: Tomas Karpis ir Audrius Paulauskas – už tai, kad iš degančio mokyklinio autobuso išgelbėjo 5 mažus vaikus, išsigelbėjo patys ir iškvietė ugniagesius;. Šarūnas Miknys – už tai, kad būdamas šešiolikos atgaivino skendusį suaugusį žmogų;. Titas Lubys – už tai, kad būdamas trejų metų pasibeldė į kaimynų duris ir iš gaisro išgelbėjo savo miegančius tėvus.

Apdovanojimų ceremoniją stebėjo ir nominantus sveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė, prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, kunigas Ričardas Doveika, režisierius Arūnas Matelis, dainininkė Veronika Povilionienė, TV laidų vedėja Jurgita Jurkutė, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, kiti garbūs svečiai.

Apdovanojimus rengia TV3 žinių tarnyba. Renginio transliacija – kovo 11 d. per TV3.

Apdovanojimų akimirkos - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)