Labiausiai intrigavo dainininko Donato Montvydo, pasivadinusio tarptautiniu pseudonimu Donny Montel, solinis pasirodymas. Taip pat buvo itin įdomu, ar savo pernykštę sėkmę sugebės pakartoti praėjusių metų atrankos atradimas Evelina Sašenko, kuri pernai finale liko trečia.

Antroje atrankoje buvo ir daugiau girdėtų vardų. Nežinomais atlikėjais tikrai negalima pavadinti Deivido Basčio ir Eglės Jakštytės. Pirmasis – populiarios vaikinų grupės „Pikaso“ narys, antroji - realybės šou „Muzikos akademija“ nugalėtoja, dėl galingo vokalo praminta sienų drebintoja.

Ne pirmą kartą scenoje matome ir dvi švelniabalsias merginas. Kas geriau blondinė romantiškoji Liepa? Ar juodukė stilingoji Nora?

Atranka nestokojo ir stiliaus kuriozų. Štai vienas duetas buvo pakrikštytas „panteromis zebro kailyje“, o kitai dalyvei pasiūlyta nebesirengti pačiai.

Antroji atranka buvo daug „sunkesnė“ nei pirmoji. Pagyvenę rokeriai „Dave and Henry“ dainomis ne tiek taikė į „Euroviziją“, kiek stengėsi išgelbėti planetą nuo ekologinės katastrofos.

Antrieji sunkiojo roko atstovai, grupė „Eden“, atrodo, pamėgo dalyvauti nacionalinėje atrankoje. Nežinia, ar jie realiai mąsto apie galimybes dalyvauti „Eurovizijoje“, bet jau ne pirmus metus kopia į didžiausio Europoje popdainų konkurso nacionalinę sceną.

Jaunieji atlikėjai tradiciškai atranką vertina kaip galimybę pasirodyti didžiojoje scenoje arba debiutuoti TV eteryje. Eglė Petrikaitė, Guoda Isado, „Kas jos tokios?“,„Tofu Bubble“ - kiekviena iš šių grupių ar atlikėjų didžiule sėkme laikytų vien patekimą į nacionalinį finalą. O dėl to gali ir į dėžę įlįsti. Tiesa, naujokai nežino, kad per ilgai ten būti irgi nėra gerai.

Ar kuriam nors iš naujokų nusišypsos laimė patekti į finalą, ar ten atsidurs vien žinomi vardai, paaiškės po šeštadienio transliacijos, kai bus susumuoti žiūrovų ir komisijos balsai. Tuomet dar trys finalininkai prisijungs prie jau žinomų: Monikos, „The Independent“ ir Sashos Song.

Antrojo pusfinalio dalyviai:

„Dave and Henry“ — „Fresh Air Dream“;
Deividas Bastys — „My Girl“;
Donny Montel — „Let Me“;
„Een“ — „Sleep of Mind“;
Eglė Jakštytė — „Meilė yra“;
Eglė Petrikaitė — „Laimingi kaip mes“;
Evelina Sašenko — „C’est ma vie“;
Guoda Isado — „Čiūto tūto“;
„Kas jos tokios?“ —„Unbreakable“;
Liepa — „Laukiu“;
Nora — „What is Love?“;
„Tofu Bubble“ —„Take“;
Valdas Maksvytis — „Leisk mylėti“;
„Vigroses“ —„Freedom of Mind“;

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją