„Po daugelio metų „Vilniaus bokštai“ atgimsta naujai. Tikimės, kad dalyvauti jame bus prestižo reikalas, o daina nugalėtoja bus pažymėta kokybės ženklu, leisiančiu jai gyvuoti dar ilgai“, – viliasi konkurso koordinatorė, Lietuvos radijo muzikos laidų vyriausioji redaktorė Birutė Paškevičienė, pristatysianti specialią konkursui skirtą rubriką Lietuvos televizijos laidoje „Labas rytas“.

Kiekvieną trečiadienį rubrikoje bus rodomos „Vilniaus bokštų“ dainos iš LRT archyvų, o vėliau atrinkti konkursui atlikėjai galės eteryje pristatyti savo kūrinius gyvai. Pirmoji „Vilniaus bokštų“ rubrika – jau šį trečiadienį, vasario 2-ąją.

Pasak konkurso koordinatorės, šiandien klausiame ne tik kur rasti gerų balsų, bet ir kur rasti naujų, gerų lietuviškų dainų? „Gal jos guli autorių stalčiuose ar tūno jų galvose ir laukia, kol išmuš jų valanda? O kol tie klausimai tvyro ore, mes perdainuojame senas lietuviškas, dažniau užsienietiškas dainas, pritaikydami joms lietuviškus tekstus. Daugeliui jos patinka, bet taip elgdamiesi mes gimdome netikrus šlagerius, o svarbiausia, nevystome, nepuoselėjame originalių lietuviškų dainų. Tai ar ne metas sutelkti jėgas? „Vilniaus bokštai“ sugrįžta tam, kad suteiktume autoriams šansą“, – sako B. Paškevičienė.

Lietuvos radijas ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra LATGA-A skelbia lietuviškų populiarių dainų konkursą „Vilniaus bokštai“, skirtą Lietuvos radijo 85-čiui. Dainų įrašai priimami iki 2011 m. balandžio 8 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją