Iškilmingą 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato burtų traukimo ceremoniją, kuri vyks Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, ves Vytautas Rumšas jaunesnysis, Jurgita Jurkutė ir TV3 sporto žinių žurnalistas Robertas Petrauskas. Europos vyrų krepšinio čempionato burtų traukimo ceremonija vyks anglų kalba su sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą.

Europos vyrų krepšinio čempionato burtų traukimo ceremonijoje pramoginei daliai skirtos 34 minutės. Per jas 25 čempionate dalyvaujančias šalis pristatys net 136 garsiausios Lietuvos asmenybės ir popscenos žvaigždės: Linas Adomaitis, Aistė Smilgevičiūtė, Rasa Bubulytė ir Karina Krysko su Sauliumi Skambinu (Lietuva), Amberlife su šokėjais (Bosnija ir Hercegovina), „Chorų karų“ generolas Stanislovas Stavickis-Stano su daugiataučiu choru (Gruzija), Gytis Ivanauskas su Jurgita Žemaityte (Ispanija), „Žuvėdros“ kolektyvas (Italija), Egidijus Sipavičius su šokėjais (Izraelis), Raigardas Tautkus su „Šampaniniu choru“ (Jungtinė Karalystė), „InCulto“ (Juodkalnija, Makedonija), Rūta Ščiogolevaitė (Latvija), Vladas Kovaliovas su šokėjais (Lenkija), Evelina Sašenko su gitaristais (Portugalija), Juozas Statkevičius su Renata Mikailionyte, Meda Jonaityte, Aiste Jasaityte-Čeburiak (Prancūzija), Liudas Mikalauskas ir Nerijus Juška su šokėjais (Rusija), „Electric Ladies“ (Slovėnija), Aistė Pilvelytė su šokėjais (Ukraina), Vilhelmas Čepinskis ir Vaida Genytė su šokėjais (Vengrija) ir t.t. Ceremonijoje bus pristatytas ir „Eurobasket 2011“ talismanas lietuviškasis Amberis.

Burtų traukimo ceremonijoje taip pat dalyvaus legendinės Lietuvos ir Europos krepšinio asmenybės – Arvydas Sabonis, Modestas Paulauskas, Stanislovas Stonkus, Aleksandras Volkovas, Dino Meneghinas, Saulius Štombergas, daugiau nei 200 svečių ir žurnalistų iš užsienio.

Šįmet Lietuvoje vyksiantis čempionatas, kurį transliuos TV3 ir skaitmeninės palydovinės televizijos „Viasat“ sporto kanalas „Viasat Sport Baltic“, yra didžiausias Europos istorijoje. Pirmąsyk dėl medalių ir kelialapių į Olimpines žaidynes kausis 24 komandos, šešiuose Lietuvos miestuose rugpjūčio 31– rugsėjo 18 dienomis įvyks net 90 rungtynių. Rungtynės bus transliuojamos į daugiau nei 150 valstybių ir teritorijų, jas matys daugiau nei 180 mln. televizijos žiūrovų visame pasaulyje.

Ištraukus burtus paaiškės ne tik Lietuvos varžovai, bet ir tai, kuriuose Lietuvos miestuose žais ta ar kita rinktinė.

2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato burtų traukimo ceremonija – sausio 30 dieną 19.30 val. tiesiogiai per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją