Tačiau kokie privalumai laukia būsimų nuomininkų, kurie apsigyvens ir šilto, ir šalto mačiusioje Daktarų pilyje? Henriko Daktaro tvirtovė buvo pradėta statyti dar 1995 -aisiais. Tuomet tai buvo niekuo neišsiskiriantis, nedidelis, standartinis nameliukas. Tačiau kaip baltų plytų namas su šiferio stogu tapo tokiais rūmais? Manoma, kad Henytė su bendražygiais važinėdamas į Jugoslaviją, Rumunijos kalnuose išvydo didingas pilis – grafo Drakulos ir vietos čigonų baronų.... Tais laikais vaikams ir banditams labai patiko garsioji Volto Disnėjaus pilis. Beje, pats Voltas Disnėjus, idėjų savo pilies statybai sėmėsi iš vienos Ispanijos pilies. Taigi, sukomponavus visas matytas pilis, išėjo šis architektūros šedevras. Ši tvirtovė atlaikė neprietelių antpuolius. Prieš du metus įvykęs granatų, minosvaidžių lietus atrodo kaip menkas krepštelėjimas.

Daugiau nei 600 kvadratinių metrų empirinio stiliaus baroko – rokoko kandeliabrai, piliastrai ir kitokie raižiniai bei lipdiniai. Didžiojoje pilies menėje - neįtikėtino dydžio židinys. Marmurinis ir prabangus. Šalia jo puikuojasi neįmanomo dydžio akvariumas, kuriame plaukioja Amazonės džiunglių upių plėšriosios žuvys. Toje talpoje galėtų laisvai pliuškentis bent du žmonės. O grindys Daktarų pilyje ne kokio ąžuolo parketo, o Karelijos juodojo ir baltojo marmuro! Ir visa tai tik įžengus į pirmąjį rūmų kambarį.

Štai tokią prabangą ir patogumus nuomininkams Ramutė Daktarienė siūlo viso labo už 3000 litų. Niekada neregėtą ekskursija po visus Daktarų pilies užkampius, Daktarų buduarus ir netgi slaptus požeminius, tunelius jau pirmadienį 20 val. 30 min. laidoje „Kažkas atsitiko” su Oksana Pikul ir Karoliu Sakalausku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)