Anot serialo kūrėjų, „Naisių vasara“ tapo ne tik mėgiama Lietuvos žiūrovų, bet ir per internetą stebima net 65 užsienio šalyse gyvenančių tautiečių.

Kaimo gyvenimą gvildenančio serialo komandoje dirba apie 20 žmonių. Filme vaidina aktoriai: Agnė Grudytė-Guobienė (Eli), Aurimas Žvinys (Pijus), Rimas Bagdzevičius (Gediminas), Velta Anužienė (Sigita), Vaida Kavaliauskaitė (Jurga), Elida Dubinskytė-Šimaitė (Auksė), Sigitas Jakubauskas (Žiniuonis), Gabija Ryškuvienė (Erinija) ir kt. Jame filmavosi ir apie 300 Naisių kaimo gyventojų.

Anot serialo mecenato verslininko Ramūno Karbauskio, kaimas, kuriame kuriamas serialas, per dvejus metus išgražėjo, tapo pavyzdiniu.

Jis dėkojo vietiniams gyventojams, kurie ne tik tapdavo aktoriais, bet ir turėdavo iškęsti nemažai su filmavimais susijusių nepatogumų.

„Tai į trobą įeiti negalima, tai triukšmo kelti, tai darbus nudirbti trukdome, bet žmonės nesiskundė“, - ryšį su naisiečiais tikina užmezgę aktoriai.

R.Karbauskis pasakojo turįs su „Naisių vasara“ susijusių daug ambicingų planų. Planuojama įkurti serialo aktorių trupės teatrą, kuris po Lietuvą keliautų ir rodytų tik Lietuvos rašytojų sukurtų pjesių pastatymus. Bus rengiamas ir antrasis Naisių muzikos festivalis. Jis, kaip ir šių metų liepą vykęs, bus be jokio alkoholio.

Taip pat sukurta visa serija „Naisių vasaros“ pieno produktų, kurių pelno dalis bus skirta filmų vaikams kūrimui. Pirmasis jų turėtų būti statomas lietuviškų stebuklinių pasakų motyvais.

Galerijoje - serialo pristatymo akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją