Ypač kai balso stygas iki raudonumo „įtempė” ir naujieji „Triumfo arkos“ dalyviai – netikėtumų konkursui apsčiai suteikė galingas įsiveržimas iš Kauno muzikinio teatro.

Vos nutilus Violetos dainai „Karambolina“ iš Imrės Kalmano operetės „Monmartro žibuoklės“, LRT didžiosios studijos žiūrovai su komisija priešakyje atsistoję prapliupo griausmingais aplodismentais. Tai buvo didelės padėkos ir susižavėjimo nata Kauno muzikinio dramos teatro primadonai Ramintai Vaicekauskaitei.

Po Džoakino Rosinio „Tarantelos“ atlikimo „Triumfo arkos” komisija taip pat negailėjo pagyrų ir gerų vertinimų kauniečiui Mindaugui Zimkui.
Dėmesio netrūko ir Kauno muzikinio teatro solistei Gitanai Pečkytei – jos gerbėjai netelpa į įrašų studiją, Gitana nuolat patenka į pirmaujančiųjų trejetuką.

Panevėžio muzikinio teatro tenorą Algirdą Bagdonavičių nuo pat pirmųjų laidų galima vadinti Ponu Publika – nepriklausomai nuo atliekamo kūrinio ar komisijos rezultatų žiūrovai jį įvertina aukščiausiu balu. O šioje laidoje Algirdas Bagdonavičius netikėtai išsidavė apie dar vieną savo slaptą ginklą – nuo šiol Algirdo pusėje turėtų būti ir karatė gerbėjai, nes tenoras prasitarė turįs juodą karatė diržą, o kovos įgūdžius kartais panaudoja per spektaklius.

Įtempta „turnyrinė“ padėtis “Triumfo arkos” lyderiams neleidžia snausti ant laurų – Lilija Gubaidulina taip pat rengia publikai siurprizą – intensyviai mokosi lietuvių kalbos. Kaip jai pavyks – sužinosime artimiausiu metu.

Ir dar apie kalbas. L. Gubaidulina šiame konkurse dainavo net penkiomis kalbomis – egzotiškiausiai skambėjo totoriškai atliekamas romansas. Ko gera poliglotu būtų galima vadinti Algirdą Bagdonavičių – jis ne tik dainuoja vokiškai, angliškai, rusiškai bei itališkai, bet ir puikiausiai kalba italų kalba. Maža to – išmano keletą šios kalbos dialektų.

„Triumfo arka“ žiūrovų prie TV ekranų laukia sekmadienį 21.15 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją