Garsus rašytojas Milanas Kundera apie tokius politikus taip rašė: „Šokėjas skiriasi nuo paprasto politiko tuo, kad trokšta ne valdžios, bet garbės; jis nesiekia primesti pasauliui vienos ar kitos socialinės sistemos (jam tai visiškai nerūpi), tik trokšta užkariauti sceną ir atskleisti savojo „aš” spindesį”.

Ar ne tokie „šokėjai“ tampa mūsų politinio gyvenimo centru? Žmonėms patinka politikų pasisakymai, kuriuose jie vienas kitą parodijuoja: siunčia į įvairiausias vietas, išvadina „impotentais“ ar „gėjais“.

Politika tampa pramoga. Politikai, norėdami įsisukti į žiniasklaidos karuselę, veikia pagal pramogų industrijos dėsnius.

Tik ar tokiu būdu sprendžiamos visai šaliai problemos? Nevyriausybinės organizacijos jau kreipiasi į Prezidentę ir Seimo narius, prašydami stabdyti valstybę griaunančią moralinę bei teisinę degradaciją. Anot jų, „nemažai Seimo narių, nepaisydami Konstitucijos draudimo, dalyvauja TV šou verslo projektuose. Nerūpestingi, netarnaujantys Tautai Seimo nariai iš esmės nebevykdo Vyriausybės veiklos kontrolės“.Tad ar šokiais, pramogomis ir skandaliukais nėra užtušuojamos visai valstybei svarbios problemos?

Kažkada prancūzų filosofas Jeanas Baudrillardas yra pasakęs, kad Disneilendas reikalingas Amerikai tam, kad pridengtų tą faktą, jog visa Amerika yra tapusi milžinišku Disneilendu. Ar ne tą patį galima pasakyti ir apie Lietuvos seimą?

Apie tai pirmadienį 21.15 val. tiesioginėje televizijos laidoje „Savaitės atgarsiai“ diskutuos Seimo nariai Andrius Šedžius, Žilvinas Šilgalis, Algimantas Salamakinas, politikos apžvalgininkai.

Laidos autorius ir vedėjas – Virginijus Savukynas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją