Tiesa, tik tuo atveju, jei turi neišsenkančius archyvus ir penkerių metų sutartį su Lietuvos kino studija. Pagal ją LTV2 gali parodyti 2000 studijos fonduose esančių dokumentinių ir meninių filmų.

Naujas LTV2 sezonas - jau nuo kitos savaitės. LT2 bus transliuojama tik skaitmeniniu būdu, t.y. nematoma paprastiems antenų turėtojams, nes susimokėti už siųstuvus taip pat nėra galimybių. A.Siaurusevičius į tai pažvelgė optimistiškai ir konstatavo, kad kultūros kanalas - vienas pirmųjų Lietuvoje perėjo prie transliavimo būdo, į kurį iki 2012 metų turėtų persiorientuoti visos lietuviškos televizijos.

Klasikos mylėtojus LT2 pradės džiuginti jau lapkritį. Po 22 valandos kanalas numato transliuoti „S“ ženklu pažymėtą Piero Paolo Pasolinio filmų retrospektyvą.

Nuo kitos savaitės laidos žiūrovų patogumui išdėstytos „juostomis“. Panašia programos struktūra transliuoja tarptautiniai kanalai, tokie kaip „Discovery“ ar „Mezzo TV“.

Žiūrovai išvys rubrikas „LTV aukso fondas“, „Europos kinas“,„Senas geras kinas“. Kasdien pusę vienuolikos vakare LTV rodys geriausią pasaulio dokumentiką.Rubriko „Muzikos pasaulio žvaigždės bus galima išgirsti ir pamatyti populiarios, instrumentinės, džiazo, vokalinės, simfoninės muzikos koncertus. Bus transliuojamos muzikos ir istorinės laidos: „Dar širdyje ne sutema“, laidų ciklas „Vizija ir tikrovė“ (dvarų ir kitos istorijos), „Kūrybos metas“ ir „Laiko portretai“, „Muzikos istorijos“ (Viktoro Gerulaičio laida apie muzikos klasikus).

Savaitgaliais bus rodomos laidos iš LTV archyvų: „Kultūrų kryžkelė“, „Kelias“, “Krikščionio žodis“, „Gimnazistai“, „Dainų dainelė 2010“, „Kulinarinės kelionės“, „Keliaukime“, „Šventadienio mintys“, „Etnokultūros ratas“, „Laiko ženklai“, „Negali būti“, pasaulio dokumentika, „Veidai“, „Kino klasika“, „Būk artistas“, „Gimtoji žemė“, „Rytas su...“ , „Tokie jie buvo“, „Mokyklos langas“, „Miesto kodas“, „Ievos pievos“, „Nepabuvęs kareivėliu“, „Mūsų miesteliai“, „Būtovės slėpiniai“, „Kine kaip kine“ (lietuviški filmai), „Dalia Kutraitė kalbina“, „Krašto garbė“ , „Lietuvių dokumentika“, „Auksinės melodijos“ (geriausia lietuvių populiarioji muzika/klasika), „Durys atsidaro“, LTV šeštadienio filmo kartojimas.

Tinklelio pristatymo svečiai - galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją