Trečiasis sezonas šiek tiek pakeitė savo taisykles ir praplėtė geografiją.

Iš penkiasdešimties pretendentų dalyvauti laidoje atrinkta 20 dalyvių. Pirmasis dešimtukas pasirodys jau pirmoje laidoje. Vėliau iškritusius pakeis nauji dalyviai. Beje, sulauksime dainininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, Rusijos, Rumunijos.

Nors pagal laidos taisykles konkurso dalyviams nėra būtina turėti muzikinį išsilavinimą, vis dėlto kartelė iškelta taip aukštai, kad trečiąjį „Triumfo arkos“ sezoną galima vadinti aukšto lygio profesionalų varžybomis.

„Triumfo arkos“ rengėjai jos repertuarą apibūdina kaip populiariąja klasiką. Laidos metu skambės ištraukos iš operų, operečių, miuziklų, romansai, neapolietiškos dainos, kino filmų garso takelių kūriniai.

Projektas pagaliau turi ir savo orkestrą. Jam diriguoja Martynas Staškus. „Triumfo arką“, kaip įprasta, veda Laura Imbrasienė ir Giedrius Masalskis.

Transliacijai pasirinktas itin patogus laikas. Sekmadienio vakarą po „Panoramos“ laida neturi konkurentų kitose televizijose, jos tokiu metu rodo ne pirmo naujumo filmus. Pernai konkuravę su TV3 šokiais, šiais metais laidos kūrėjai pagrįstai nutarė to nebedaryti.

Laida turi ir savo intrigą: iki šiol nežinomas pagrindinis prizas. Televizijos atstovai prisipažino, kad vis dar negali konkretizuoti, koks jis bus. Tiesa, mėgstantiems ne tik dvasines, bet ir materialias vertybes, laidos prizinio fondo kaitos tendencija nėra maloni. Pirmojo sezono auksinis balsas L.Mikalauskas apdovanotas 50 000 litų pagrindiniu prizu. Pernai O .Kolobovaitei atiteko beveik penkis kartus mažiau - 11 000 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją