Į antradienį surengtą LTV vakarėlį svečiai rinkosi neskubėdami. Viena pirmųjų vakaro viešnių – muzikologė Zita Kelmickaitė. Moteris buvo nusiteikusi ypač energingai ir juokaudama prasitarė laukianti ateinančio savo vaikino. Pasiteiravus, ar iš tiesų jį jau susirado, moteris juokdamasi kalbėjo, kad jau kurį laiką puoselėja jausmus.

„Laukiu savo bachūro, jis tuoj turėtų ateiti. Nenoriu duoti daug peno apkalboms, bet jis labai lieknutis, mažutis, gražutis. Toks mielas mielas. Žinote kas toks? O gi Liutauras Salasevičius, dizaineris, mano meilė. Jis toks plonutis, kad kai supykstu, galiu perlenkti jį per pusę“, – šmaikštavo Z. Kelmickaitė.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelio prieigose garsi muzikologė lūkuriavo, kaip pati sakė, ateinančio vaikino, tačiau jo dar nespėjusi sulaukti, moteris bučiavo kitus į vakarėlį atvykstančius svečius.

„Tik neparašykit, kad Prudnikovas – mano meilužis. Mes tik kartu su juo dirbame“, – apsikabinusi į vakarėlį atvykusį Vladimirą Prudnikovą nesustojo juokauti Z. Kelmickaitė.

Panašu, kad moteris pamiršo, ko prie kiemelio vartų laukė ir netrukus jau linksminosi būryje vakaro svečių.

Tiesa, dizaineris, apie kurį kalbėjo Z. Kelmickaitė, į vakarėlį atvyko su bičiule ir visą vakarą praleido su ja, taip nepalikęs jokių šansų žinomai muzikologei.

Ne mažiau dėmesio sulaukė ir į vakarėlį atvykę Jolanta ir Artūras Paulauskai. Ponia Jolanta vakarėliui pasirinko juodą klasikinį kostiumėlį, batelius ypač aukšta pakulne, baltą rankinę. Vakarėlio metu J. Paulauskienė nebuvo nusiėmusi tamsių saulės akinių, puoštų žėrinčiais stikliukais.

LTV laidų vedėja Edita Mildažytė taip pat turėjo kuo nustebinti. Į vakarėlį moteris atvyko avėdama lengvus aulinukus. „Nefotografuokite, palaukite. Atėjau pėsčiomis, todėl su tokiais batais aš čia, o batelius atsinešiau maišelyje. Palaukite, tuoj persiausiu ir sugrįšiu nusifotografuoti“, – šypsodamasi kalbėjo ji.

Susirinkus ypač dideliam būriui svečių, vakarėlis buvo pradėtas. Scenoje pasirodęs LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius pasidžiaugė, kad Lietuvos televizijai jokios krizės nebaisios. Neva dar nebuvo tokios situacijos, kada LRT nerastų būdo, kaip išgyventi. A. Siaurusevičius nepamiršo padėkoti ir Seimo nariams bei vienam bankui, kurių dėka televizija išsaugojo kilnojamąsias televizijos stotis.

Naujame sezone: puokštė jau matytų laidų ir kelios naujienos

Lietuvos televizijos naujienų tarnyba kiekvieną darbo dieną eteriui parengia beveik 5 valandas produkcijos. Tarnyboje dirba apie 40 žurnalistų. O iš viso su TV operatoriais, režisieriais, garso, montažo režisieriais, orų komentatoriais, vertėjais į gestų kalbą – daugiau kaip 90 žmonių.

Kiekvieną darbo dieną nuo 6 iki 9 val. ryto Lietuva pradės rytine informacine laida „Labas rytas“. Laidoje, kaip jau įprasta – naujausios žinios, sporto pranešimai, spaudos apžvalgos, išsami orų prognozė, pokalbiai su studijos svečiais aktualiausiomis temomis, gera nuotaika ir muzika.

Po dienos darbų svarbiausias naujienas bus galima sužinoti trečią sezoną pradedančioje ir greitai išpopuliarėjusioje 18.15 val. žinių laidoje „Šiandien“. Išsamiausia dienos įvykių apžvalga – klasikinėje informacinėje laidoje „Panorama“.

Svarbiausius Lietuvos įvykius nuo sekmadienio iki sekmadienio laidoje „Savaitė“ apžvelgs Giedrius Simonavičius ir Tomas Kavaliauskas. „Savaitė“ bus rodoma sekmadieniais po „Panoramos“.

LTV eteryje ir šį sezoną žiūrovai matys pamėgtas laidas: „Idėjų metas“ (vedėjas – Domas Burkauskas), „Pinigų karta“ (Andrius Tapinas), „Žurnalisto tyrimas“ (Rūta Sinkevičienė), „Teisė žinoti“ (Rūta Miliūtė), „Gamtos patruliai“ (Daumantas Butkus), „Nacionalinė paieškų tarnyba“ (Palmira Galkontaitė), „Bėdų turgus“ (Edita Mildažytė), „Stilius“ (Violeta Baublienė), „Popietė su Algimantu Čekuoliu“. Kultūros aktualijas gvildens laida „Durys atsidaro“ (Lolita Bytautaitė). Bus tęsiamas ir lietuviško kino istoriją tiriantis projektas „Kine kaip kine“ (Aistė Stonytė).

Naują kelionių dokumentikos 5 laidų ciklą parengė Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius. Šį kartą žurnalistai 3 savaites keliavo Kinijos keliais ir nuotykius bei įspūdžius įamžino laidose „Pagaminta Kinijoje“. Pasibaigus šių laidų ciklui, LTV eteryje vėl matysime Neringos Skrudupaitės laidą „Keliaukim“.

Erudiciją LTV eteryje šmaikščiai ir rimtai laidoje „Klausimėlis“ tikrins Juras Jankevičius.

Šeštadienio rytais geram savaitgaliui nuteiks „Ryto suktinis“ su Zita Kelmickaitė.

Sezono naujiena – gamtos ir gamtosaugos žinių laidą – viktorina „Gamtos kodas“. Laida – viktorina „Gamtos kodas“ skirta gamtos apsaugai ir unikalios Lietuvos augmenijos ir gyvūnijos pristatymui. Didelis dėmesys laidoje bus skiriamas ekologijai ir palankaus gamtai gyvenimo būdo propagavimui. Laidoje taip pat bus paskelbtas ekologinių filmų konkursas, pakviesiantis siųsti laidai savo sukurtus filmus, idėjas ir scenarijus. Geriausieji kartu su profesionalais gaus galimybę sukurti aštuonis dokumentinius filmus, kurie vainikuos laidų ciklą.

Laidos vedėjas - Rolandas Maskoliūnas, biologijos mokslų daktaras, nuo 1992 metų LTV televizijos laidų autorius ir vedėjas. Šiuo metu taip pat dirba Lietuvos mokslų akademijoje, yra įvairių mokslo populiarinimo projektų autorius.

Trečią sezoną LTV žiūrovus džiugins klasikinis ir išskirtinis nacionalinio transliuotojo projektas „Triumfo arka“. Šiame konkurse rungsis atranką įveikę Lietuvos muzikinių teatrų vokalistai bei kiti dalyviai. Šįmet į „Tiumfo arką“ panoro patekti ir dainininkai iš Rusijos, Rumunijos ir Latvijos.
Solistams pritars specialiai „Triumfo arkai“ suburtas orkestras, kurio pagrindinis dirigentas – Martynas Staškus. Laidos vedėjai – Laura Imbrasienė ir Giedrius Masalskis.

„Triumfo arkos“ sezono pradžia — spalio trečiąją. Laida bus rodoma sekmadieniais.

Prieš prasidedant „Triumfo arkai“ rugsėjo 12, 19 ir 26 dienomis LTV rodys vaikų „Eurovizijos“ atrankos konkursus. Finalinis vaikų „Eurovizijos“ konkursas lapkričio mėnesį vyks Minske.

Į LTV eterį grįžta kiek pasikeitusi laida „Mūsų dienos – kaip šventė“ (vedėjas Martynas Starkus). Ketvirtadieniais po „Panoramos“ girdėsime lietuviškos estrados šlagerius ir turėsime progą išgirsti įdomius pokalbius su legendiniais atlikėjais.

„Giminės“ po 20 metų

Kultinis LTV serialas grįžta į eterį. Režisieriaus Sauliaus Vosyliaus ir scenaristo Broniaus Bušmos kuriamame „Giminių“ ir „Atžalų“ tęsinyje vėl pamatysime Antaną Šurną, Gediminą Girdvainį, Reginą Varnaitę, Iloną Balsytę, Dalių Mertiną, Vaivą Mainelytė, Vytautą Rumšą, Saulių Bareikį, Giedrių Arbačiauską, Rimvydą karvelį, Vidą Petkevičių, Dalią Brenciūtę, Elvyrą Piškinaitę ir kitus.
Nauju amplua debiutuos daininkė Rūta Ščiogolevaitė – serialo tęsinyje „Giminės po 20 metų“ ji sukūrė verslininkės vaidmenį.

Filmai ir serialai

Naujajame LTV sezone verta atkreipti dėmesį į filmus, su kuriais apkeliausite visą pasaulį.
Tai festivaliuose gausiai apdovanoti filmai, pasižymintys įsimintinais scenarijais, nagrinėjantys esmines žmogaus būties problemas, skatinantys mąstyti arba panirti į kito žmogaus gyvenimą, kviečiantys pramogauti, juoktis, liūdėti.

Nuo rugsėjo mėnesio programoje – talentingi aktoriai, jaudinančios dramos ir puošnios literatūros klasikos ekranizacijos. Gabrielio Garsijos Markeso romano „Meilė choleros metu“ kino versija su Chavjeru Bardemu, nominuota „Aukso gaubliui“. Arba šmaikščiosios britų rašytojos Džeinės Ostin romano ekranizacija „Maištingoji Džeinė“ („Becoming Jane“) su An Hatavei, pelniusia Nepriklausomo britų kino apdovanojimą (British Independent film award) už geriausią moters vaidmenį. Taip pat jaudinanti Džiulijano Šnabelio drama „Skafandras ir drugelis“, pasakojanti apie visiškai paralyžiuotą žmogų, parašiusį knygą, nominuota keturiems „Oskarams“ ir pelniusi per 40 įvairių apdovanojimų visame pasaulyje. Lyrinė Honkongo režisieriaus Vong Kar Vajaus drama „Mano vaivorų naktys“ su Džiudu Lo ir Nora Džons, nominuota „Aukso palmės šakelei“ Kanų kino festivalyje.

Trileris „Maiklo Kleitono sukurta tiesa“, kuriame vaidina Džordžas Klunis, pelnė Oskarą“ ir dar 12 įvairių tarptautinių apdovanojimų.

Elito pozicijoje – muzikinė lyrinė airių drama „Kartą“, pelniusi „Oskarą“ už originalią dainą ir dar 14 apdovanojimų. Nuo jo neatsilieka Meksikos režisieriaus Luiso Mandokio „Nekalti balsai“ („Voces Inocentas“) – 14 apdovanojimų, tarp jų Berlyno kino festivalio „Krištolinis Lokys“ geriausio filmo kategorijoje.

Lietuvos televizija parodė jau keturis serialo „Dingę“ sezonus, o rudenį transliuos penktąjį.

Pasaulinė serialo „Dingę“ premjera įvyko 2004 metais. Dėl didelio personažų skaičiaus ir filmavimo nuošaliose vietovėse šis serialas – vienas brangiausių pasaulyje. „Dingę” pelnė daugybę apdovanojimų, tarp jų „Emmy” (2005) ir „Auksinį gaublį” (2006).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)