„Mano arkliukas - vidinis žavesys ir grožis“, „Esu charizmatiška, visada keriu savo žavesiu“, „Noriu ir galiu būti „Mis Lietuva“, - atrankoje į konkursą nesikuklindamos rėžė merginos. Pirmoje dienoraščio laidoje žiūrovai išvys, kaip iš keturiasdešimties merginų atrankos komisija išrinko 12 gražiausių.

„Kažkodėl šiemet kolegos įpareigojo mane būti tuo blogiečiu, kuris sakė ačiū ir iki pasimatymo pretendentėms, netikusioms konkursui. Dėl to jaučiausi prastai, nes šiemet susirinko išties gražios merginos“,- guodėsi komisijos narys Jogaila Morkūnas.

„Jeigu reikėtų konkuruoti su kitomis gražuolėmis tokioje sunkioje atrankoje, greičiausiai konkurse visai nedalyvaučiau“, - teigia šių metų „Mis laikinoji sostinė“ Elona Račkutė. Ji ir „Mis Šiaulių kraštas“ Greta Peleckytė be konkurencijos pateko į konkursą ir iškart pasinėrė į malonius pasiruošimo finalui rūpesčius. Visos merginos pasimokė makiažo paslapčių, išbandė manekenių darbo ypatumus pikantiškoje maudymosi kostiumėlių fotosesijoje, maudėsi ežere.

Bene didžiausią įspūdį „Mis Lietuva“ dalyvėms paliko nuotykių parkas Druskininkuose. Čia gražuolėms teko įveikti svaiginančiame aukštyje įrengtas trasas, čiuožti lynais virš Nemuno.

„Aš labai bijau aukščio, į medžius nelipsiu“, - ašarojo Greta Peleckytė.

Aukščio baimės kaustoma „Mis Šiaulių kraštas“ išdrįso pereiti tik vaikišką trasą. „Anksčiau bijojau net per balkono turėklą apačion žvilgterėti, o dabar užlipau tikrai labai aukštai“, - džiaugėsi aukščio baimę pamiršusi Deimantė Bubelytė.

„Jūs labai gerai padarėt, kad atvežėt mus čia. Juk grožio konkursai vien grožiu nesibaigia. Reikia drąsos, ištvermės ir gebėjimo nugalėti save“, - patirtais įspūdžiais dalinosi kaipėdietė Monika Plataunaitė.

„Mis Lietuva 2010“ finalininkės nepurkštavo ir tada, kai prieš kameras bei fotoobjektyvą teko pozuoti be kruopelytės makiažo. Sumanymas – užfiksuoti natūralų merginų grožį, kilo mados fotografui Gediminui Žilinskui. „Fotografuotis be makiažo man visai nebaisu. Ko turėčiau gėdytis? Juk čia grožio, o ne gražiausiai padažytų lėlyčių konkursas“, - sakė Vera Zavadskaja. Kaip konkurso dalyvės atrodo nepasidažiusios, „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai galės įvertinti žiūrėdami trečią dienoraščio laidą šį trečiadienį.

„Dar niekada sau neatrodžiau tokia graži ir elegantiška“, - plojo rankomis būsimoji diplomatė Viktorija Starych, matuodamasi dizainerės Julijos sukurtą suknelę. Dizainerė (buvusi Žilėnienė) specialiai šių metų „Mis Lietuva“ finalui kuria vakarinių suknelių kolekciją, pavadintą „Gėlių galia“. „Man ši suknelė per puošni, su ja jaučiuosi šiek tiek suvaržyta“, - guodėsi kita dalyvė, marijampolietė Gritė Maruškevičiūtė.

„Gerai, kad Gritė garsiai išsakė savo norus, į juos būtinai atsižvelgsiu. Man svarbu, kad su šiomis suknelėmis merginos jaustųsi gerai. Jos turi puošti, o ne varžyti“, - sakė Julija. Beje, gražuolėms teko gerokai paplušėti, kol išmoko gracingai vaikščioti vilkint ilgomis, kelių metrų šleifais puoštomis suknelėmis. „Labai tikimės, kad nesusipainiosime audiniuose ir nepargriūsime scenoje“, - juokėsi finalui besiruošiančios merginos. Alinančių repeticijų užkulisiai - ketvirtoje dienoraščio laidoje.

Malonūs pasiruošimo rūpesčiai, ekstremalūs išbandymai ir dalyvių pastabos apie konkurentes - „Mis Lietuva 2010“ dienoraštyje kiekvieną vakarą nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 22.20 per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją