Prieš renginio transliaciją – tiesioginė radijo laida „Tarp Rytų ir Vakarų“, kurią veda Rimgaudas Geleževičius. Laidą mato ir LTV žiūrovai. Šį kartą jos tema: „Kodėl reikalavimas pasmerkti Molotovo-Ribentropo paktą Rusijoje suprantamas kaip siekis revizuoti Antrojo Pasaulinio karo pasekmes?“

LTV programoje – dokumentiniai filmai „Gyvoji grandis“, „Ir ateis ta diena. Baltijos kelias“, kuriuose ne tik archyviniai kadrai iš 1989 m. vykusio Baltijos kelio, bet ir jo dalyvių atsiminimai, nesuvaidintos emocijos, žvilgsnis į tai, kaip gyvename šiandien, kai susipina ir patriotizmas, ir kartėlis.

Iš ciklo „Amžininkai“ – dvi apybraižos: „Amžininkai. Roko maršas per Lietuvą“ ir „Amžininkai. Pirmieji Atgimimo mitingai“.

Prieš „Panoramą“ – dokumentinis filmas „Raudonasis teroras gintarinėje pakrantėje. Sovietinė okupacija ir Lietuvos pasipriešinimas“. JAV režisieriaus Kennetho Gumbero filmas apie sovietinę Lietuvos okupaciją ir pokario pasipriešinimą kruvinajam terorui nuo 1939 iki 1993 metų. Filmo autoriai, pasitelkdami unikalias „karo po karo“ laikų nuotraukas ir kalbindami amžininkus, sugebėjo tikroviškai atskleisti lietuvių tautos susidūrimo su okupantais dramatizmą, leido tiksliai pajusti to laiko gyvenimo pulsą. Pašnekovai: N.Sadūnaitė, A.Terleckas, V.Adamkus, V.Lansbergis, J.Sasnauskas ir kiti.

Po „Panoramos“ – koncertas „Laisvės keliu“, surengtas prieš metus minint Baltijos kelio dvidešimtmetį. Kocerte – visiems gerai pažįstami atlikėjai ir dainos: Eurika Masytė, Veronika Povilionienė, Gytis Paškevičius, Rosita Čivilytė, Stasys Povilaitis, Ovidijus Vyšniauskas, Gytis Paškevičius, Povilas Meškėla ir kiti.

Baltijos kelio ir Juodojo kaspino diena – kartu su LTV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją