Lietuvos tenisininkai Airijoje įrodė, kad jų pergalė kovo mėnesį Vilniuje prieš britus nebuvo atsitiktinė.

Mūsų šalies rinktinė, kurios vyriausias žaidėjas – vos 20-ties sulaukęs Ričardas Berankis, Dubline atrodė lyg ji, o ne airių ekipa, yra varžybų šeimininkė.

Pirmuoju lietuviu, žaidusiu Vimbldono turnyro pagrindinėse varžybose šiemet tapusio R. Berankio pergale prieš Jamesą McGee abejojo nedaugelis. Tačiau airis sugebėjo kibti Lietuvos teniso lyderiui į atlapus ir laimėti pirmąjį setą. Tiesa, po to R. Berankis įrodė savo pranašumą.

Visai kitokios prognozės buvo prieš 18-mečio Lauryno Grigelio akistatą su geriausiu Airijos tenisininku Conoru Nilandu – dešimt metų už lietuvį vyresniam varžovui buvo žadama lengva pergalė. Bet L. Grigelis taip užspaudė patyrusį priešininką, kad airis iš pykčio net sulaužė savo raketę.

Lemtingas buvo dvejetų mačas, kuriame pirmą kartą drauge žaidė R. Berankis ir L. Grigelis. Lietuvių duetas nušlavė Airijos tenisininkus ir mačo rezultatas tapo 3:0.

Tad paskutinę dieną nieko nelėmusiose kovose leista pasireikšti atsarginiams Lietuvos rinktinės žaidėjams Lukui Mugevičiui ir Dovydui Šakiniui. Jiems tai buvo gera galimybė įgyti patirties varžantis su vyresniais žaidėjais.

Dabar Daviso taurės turnyro Europos ir Afrikos zonos antrosios grupės varžybose lietuvių laukia mūšis su Slovėnijos nacionaline komanda dėl kelialapio į pirmąją grupę.

Visos lietuvių kovos Dubline, pokalbiai su jų dalyviais ir žiūrovais, žvilgsnis į Lietuvos tenisininkų galimybes akistatoje su slovėnais – pirmadienį 21.30 val. „Sport1“ eteryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją