„Prieš dešimt metų jis buvo pigesnis. Dabar televizija nebegali tiek mokėti, kiek jis kainuoja, todėl ačiū aktoriams!“ - užsimindamas, kad seriale vaidinę garsūs aktoriai kosminio dydžio honoraro neprašė, sakė jo prodiuseris Rolandas Skaisgirys. Jis tikina, kad naujasis „Gedimino 11“ daug geresnis nei iki šios jo kurti serialai.

Scenarijaus autorius Aidas Puklevičius prisipažino, kad kurdamas siužetą rėmėsi Lietuvos politinėmis aktualijomis, bet jokiu būdu jų nekopijavo. Jei senojo „Gedimino 11“ siužetas buvo siejamas su bendrovės „Mažeikių nafta“ privatizavimu, tai šį sykį kūrėjai griebėsi dar nespėjusios ataušti „Leo.lt“ istorijos. „Jei būtume viską ekranizavę, kaip buvo iš tikrųjų, būtų nuobodu, todėl mūsų siužetas - išmonė paremta tikrove“, - už gryną pinigą nepriimti seriale pasakojamos istorijos ragino jos kūrėjai.

Susirinkusieji pamatė 17 minučių trukmės serialo santrauką ir galėjo įsitikinti, kad gyvenimas jame - daug spalvingesnis ir painesnis nei tikrovėje, o trileriui privalomo „šaudo-gaudo“ - į valias.

Seriale vaidina: Algirdas Gradauskas, Eglė Driukaitė, Aleksas Kazanavičius, Lina Budzeikaitė, Jordanas Poškaitis, Albinas Keleris, Liubomiras Laucevičius, Vidas Petkevičius, Kęstutis Jakštas, Tomas Kliukas, Arūnas Vozbutas ir kt.

„Gedimino 11“ bus rodomas kartą per savaitę, pirmadieniais 20 val. per TV3, vienos dalies trukmė - valanda, iš viso sukurta 12 televizinio filmo dalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją