„Aš pats vedu psichologinius seminarus, mokau žmones, kaip siekti tikslų. Juokaujame, kad jei Petriukas iš Balbieriškio svajoja permiegoti su Klaudija Šifer, bet tik guli lovoje ir svajoja – tai nieko nebus. Bet jei per tris dienas ta kryptimi žengs reikiamus žingsnius, svajonė gali ir išsipildyti. Yra toks tikimybės dėsnis, – teigia J. Poškaitis. – Aš turiu savo modelį. Mano visos svajonės pildosi. Aktoriaus karjera buvo viena iš svajonių. O jei labai nori, sugalvosi, kaip tai įgyvendinti. Visiems sakau – reikia atsikelti vienu kartu daugiau, nei nukristi.”
Kaskadininkas Tomas Ereminas buvo pasikvietęs Jordaną filmuotis užsieniečių Lietuvoje statytuose kino filmuose.

„Vaidinau rusų mafiozą, popiežiaus apsaugininką, imperatorių. Rolės buvo susijusios su jėgos struktūromis – geromis ar blogomis. Bet tai buvo epizodiniai vaidmenys, be žodžių. O aš visada norėjau filmuotis ten, kur gaučiau tekstą, rūpėjo pasitikrinti – ar turiu aktorinių sugebėjimų”, – sako Jordanas.

Toliau viskas klojosi taip: J. Poškaitis kreipėsi į savo pažįstamą režisierių Liną Ryškų, pasipasakojo. Šis davė jam televizijos prodiuserio Rolando Skaisgirio telefono numerį. Jordanas drąsiai pasiskambino R. Skaisgiriui, susitiko, pasišnekėjo ir štai – filmuojasi „Gedimino 11”.

Tiesa, vaidmuo dar nedidelis. Jo personažas – stambaus verslininko Juozo Vizgirdos angelas sargas, apsaugininkas ir vairuotojas. Užtat verslininką vaidina pats Liubomiras Laucevičius. Kaip Jordanas jautėsi, atsidūręs greta vieno garsiausių šalies aktorių?

„Liubomiras – labai fainas žmogus. Iš jo yra ko pasimokyti”, – teigia vyras.

Sugretinęs ankstesnę savo patirtį užsieniečių filmavimo aikštelėse ir dabartinę – lietuviškąją, jis sako, kad mūsiškiai – gerokai konkretesni laiko požiūriu.

„Pasakyta, kad filmuosime 12-ą, tai ir bus 12-ą. O pas užsieniečius dešimt valandų lauksi, kad nusifilmuotum 3 minučių epizode. Ir dar pabandyk paklausti, kada prasidės filmavimas, sakys – gauni pinigus, sėdėk ir tylėk. Čia ilgai laukti nėra tekę. Aišku, filmavimas – ne traukinys. Kartais, užgaišta, bet žmonių paisoma kur kas labiau nei užsieniečių aikštelėse”, – tikina aktoriaus duoną bandantis Rytų kovos menų meistras.

Savo darbo vaisius pamatyti ekrane jam bus smalsu.

„Kalbos nėra – aišku, smagu bus pasižiūrėti. Be to, nemažai mano draugų sportininkų nusifilmavo „Gedimino 11”, tad mūsų aplinka darys reitingus”, – juokiasi Jordanas.

Naujasis televizinis filmas „Gedimino 11” – jau nuo gegužės 31-osios per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją