“Džiugu, kad pastaraisiais metais lietuviškas kinas atsigavo ir rado kelią į žiūrovų širdis, - sakė LNK ir TV1 televizijos programų direktorius Arūnas Motiekaitis. – Ne visi turi galimybių ar laiko sekti kino teatrų repertuarus ir pamatyti naujausius lietuviškus filmus. Atsižvelgdami į žiūrovų pageidavimus, nusprendėme kiekvieną pirmadienio vakarą skirti lietuviškam kinui – per TV1 televiziją bus rodomi tik geriausi ir pripažinti lietuviški filmai – nuo klasikos iki naujausių režisierių kūrinių”.

Arūnas Motiekaits išdavė, kad jau gegužės mėnesį bus galima pamatyti Algimanto Puipos “Dievų mišką”, Jono Vaitkaus režisuotą filmą “Vienui vieni”, Inesos Kurklietytės “Varnų ežerą” ir tikrais faktais paremtą fatališkos meilės ir neapykantos istoriją “Vilniaus getas”.

Lietuviško kino vakarai – nuo gegužės 10 dienos, 21 val., per TV1 televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją