„Visų pirma, tai „Gedimino 11“ buvo kultinis serialas. Manau, daugelis jį dar puikiai prisimena. Be to, „Gedimino 11“ buvo politinis serialas, o kadangi dabar Lietuvoje politinė padėtis – labai įdomi, tai irgi paskatino filmo sugrįžimą“, – pasakoja prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

TV3 žiūrovams bus parodyta 12 filmo dalių, kiekviena – valandos trukmės. Pagrindinius vaidmenis, kuriems stilių kuria Kęstutis Rimdžius, atlieka visas lietuviško kino žvaigždynas: Liubomiras Laucevičius, Albinas Keleris, Kęstutis Jakštas, Lina Budzeikaitė, Vidas Petkevičius, Algirdas Gradauskas, Aleksas Kazanavičius, Eglė Driukaitė, Audrius Bružas ir kiti. Filmo režisierius – Raimundas Banionis.

„Kai kurie aktoriai kūrė vaidmenis ir ankstesniame „Gedimino 11“. Taigi serialo tęstinumas užtikrintas. Norime paskirti šį tęsinį aktoriui Sauliui Mykolaičiui, – jo nebėra tarp mūsų, bet mes jį atsimename“, – sako R. Banionis.

Pasak režisieriaus, „Gedimino 11“ išsiskirs visų serialų kontekste. „Siužetas čia bus tik priemonė, per kurią bus pasakojami ekonominiai, politiniai įvykiai, moraliniai, etikos dalykai, valdžios santykis su žmonėmis. Kitaip sakant, bus svarbus ne vien siužetas, bet ir mintys – apie ką pasakojama, kas lieka už to, ką matai“, – apie TV naujieną pasakoja R. Banionis.

„Gedimino 11 – Vyriausybės adresas. Veiksmas tarsi vyksta tuose rūmuose. Bet šioje istorijoje yra meninių nukrypimų, kitu atveju tai būtų dokumentinis filmas“, – pabrėžia vienas iš daugiaserijinio filmo aktorių L. Laucevičius.

Naujos intriguojančios „Gedimino 11“ ilgosios serijos – jau greitai per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją