Pirmieji antradienio vakarą scenoje pasirodė Irma Jurgelevičiūtė bei Eimutis Kvoščiauskas, sudainavę atsisveikinimo dainą.

Rolando Vilkončiaus paprašytas atskleisti, kokį sprendimą priėmė dėl I. Jurgelevičiūtės ir E. Kvoščiausko sugrįžimo į duetus, V. Juozapaitis sakė pradėsiąs kalbėti apie viską nuo Adomo ir Ievos. Tuo tarpu viena projekto vedėjų Inga Jankauskaitė netruko pasmalsauti: "Pradėkite nuo to, ką jūs veikėte visą šį laiką, kol jūsų nebuvo "Žvaigždžių duetuose."

"Aš tyčia pasislėpiau ir pažiūrėjau, kas gi atsitiks, kol manęs nebus. Žiūriu, susitvarkėte čia visai neblogai. Buvo smagu ir sveika pažiūrėti iš šalies. Rekomenduoju kartais visiems pažiūrėti iš šalies, kaip gi vyksta gyvenimas be jūsų, o pasirodo, jis vyksta", - kalbėjo jis.

Pasirodo, V. Juozapaičio sugrįžimas po trumpos pertraukos į duetus sutampa su svarniu jubiliejumi. Mat 2009–2010 metų sankirta įprasmina dvidešimties Vytauto Juozapaičio kūrybos metų jubiliejų.

Po to, kai 1989-aisiais Vytautas Juozapaitis, vienas Lietuvos baritonų, baigė vokalo studijas Lietuvos muzikos akademijoje, dainininkas tuoj pat debiutavo Kauno muzikiniame teatre (Fredžio vaidmuo F. Loewe’s operetėje „Mano puikioji ledi“). Po metų, 1990-aisiais, jis tapo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistu ir trupės nariu, kur jo pirmasis vaidmuo buvo Volframas R. Wagnerio operoje „Tanhoizeris“.

2003-aisiais V. Juozapaičio veikla įvertinta Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija. Dainininkas yra pelnęs „Kristoforo“ laureato vardą, „Operos švyturių“ apdovanojimo „Metų operos solisto“ vardą (tris kartus), V. Juozapaičiui suteiktas ordinas „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžius, taip pat operos bičiulių draugijos apdovanojimas – „Kipro“ statulėlė, pelnytas Muzikų sąjungos auksinio disko laureato vardas ir „Auksinis scenos kryžius“.

"Žvaigždžių duetų" akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją