„Tai projektas, kuriame visiems sudaromos vienodos sąlygos, nesvarbu, kad tu esi sportinių šokių profesionalas. Tai dar nereiškia, kad to užteks. Projekte reikės šokti breiką ar uždegti hip-hop'u. Čia reikia įvairiapusiškumo“, – sako „Tu gali šokti?“ režisierius Mindaugas Meškauskas.

Jurijus Smoriginas, Jelena ir Juozas Aleksandravičiai, Deividas Meškauskas, Šarūnas Kirdeikis, Andrius Butkus ir kiti šokio meistrai jau atrinko nemenką būrį dalyvių, pretenduojančių savo plastika, ekspresyvumu ir šokio menu užkariauti žiūrovų širdis. Choreografai stebėjosi dalyvių gausa ir įvairiapusiškumu, tačiau nemažai diskusijų jiems kėlė įvairiausių stilių šokėjų improvizacijos lietuvių liaudies šokių temomis.

„Juokingiausia, kad buvo ir tokių, kurie, paprašyti pašokti kepurinę, paklausdavo, ką tas žodis reiškia. O jei pasakydavome sušokti pasodoblį, dalis net nesuabejodavo savo sugebėjimais“, – juokiasi J. Smoriginas, pats atrankų metu rodęs įvairiausias šokių variacijas.

„Jau pirmojoje laidoje, balandžio 11-ąją, įsitikinsite, kad šokis įaugęs į mūsų genus. Dramatiškos šokėjų gyvenimo istorijos. Kas metė šokius dėl sveikatos sutrikimų, ką privertė mesti šokius pasikeitę šeimyniniai santykiai, kam uždraudė šeima. Šokis reikalauja daug fizinės ištvermės. Nerijus Juška prisipažino, kad šokdamas baletą jis privalo būti ir kultūristas, ir karatistas, ir sportinių šokių šokėjas, ką jau kalbėti apie baleto viražus“, – pasakoja šou „Tu gali šokti?“ prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas.

Uždegantys šokėjų pasirodymai „Tu gali šokti?“ laidoje sekmadienį, balandžio 11-ąją, 20.00 val. per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją