Karolis ketverius metus stropiai mokėsi aktorystės meno Lietuvos teatro ir kino akademijoje, vėliau filmavosi daugybėje televizijos laidų, o šiuo metu – laidoje „Oplia“. Jis taip pat tobulina Karoluko vaidmenį naujojoje laidoje, skirtoje vaikams, ir dažniausiai pats rašo jai scenarijus. Apie tai ir kalbamės su aktoriumi.

Kaip gimė idėja sukurti laidą vaikams „Karoluko ir Pencės rytas“?

Įtakos turėjo ir tai, kad pats turiu vaikučių. Sūnui dar nėra 2 metukų, bet jis jau sėdi prie televizoriaus ir žiūrėdamas mūsų laidą komentuoja: „O... tėtė“.

Vaikai yra mūsų ateitis, o mes juos auginame su „sausa“ publicistika ir kitomis neįdomiomis laidomis. Senais gerais laikais, prisimenu, kiekvieną vakarą rodydavo „Labanakt, vaikučiai“. Visi jos laukdavome ir mielai žiūrėdavome gražiausias pasakas bei animacinius filmukus. Tada miegas būdavo ypač saldus. Ką dabar galime pasiūlyti vaikams prieš jiems užmiegant? Ogi publicistinę laidą...

Kokia šios laidos paskirtis – linksminti, auklėti ar patarti?

Abu personažai labai teigiami, galbūt tik Karolukas šiek tiek tingesnis nei Pencė. Ne, nesiekiame, kad joje būtų vien tik pokštai ir juokas. Stengiamės, kad ji būtų šiek tiek edukacinė. Visi žinome, kad vaikus džiugina pokštai, juokas ir išdaigos, todėl, jeigu pokštaujame, tai darome labai atsakingai, iš anksto apgalvodami, kokios gali būtų pasekmės, jeigu vaikai tai atkartotų. Paprastas pavyzdys: vienoje vaikiškoje laidoje (ne mūsų) herojus, paragavęs patiekalo, kurį jis pasigamino, staigiai krinta nuo kėdės vien dėl to, kad jam tas patiekalas labai skanus. Teko girdėti, kad ne vienas mažametis taip susižalojo...

Kokie pirmieji atsiliepimai apie laidą?

Aišku viena, kad tokių laidų labai trūksta. Buvo mažųjų žiūrovų mamų, kurios juokaudamos rašė: „Ar jūs turite proto tokiu ankstyvu metu rodyti laidą vaikams? Mano vaikai dar miega, o ką jau kalbėti apie mane su vyru. Laidelė prasideda 8.35 val., todėl vaikai prašė juos prikelti 7 val. ryto, kad tik nepražiopsotų.“ Buvo ne vienas nusiskundimas dėl ankstaus laiko. Kita mama klausė, kodėl negalime laidos rodyti vakarais. Pagaliau televizija atsižvelgė į tėvelių prašymus ir nuo šiol laidelė bus rodoma šeštadieniais 9 val. ryto!

Ar galite išduoti kokią nors laidos paslaptį mūsų skaitytojams?

Visiems vaikams noriu papasakoti, iš kur kilo mano kolegės Renatos Kutinaitės personažo vardas Pencė. Žmonės kartais jo neprisimena ir ištaria neteisingai – kokių tik variantų mes negirdėjome! O tiesa labai paprasta: kolegės vardas yra Renata. Ankščiau draugai ją sutrumpintai vadindavo Rence, o pravardžiuodavo – Rencė Pencė. Iš čia ir kilo laidos herojės vardas Pencė.