„Gaila, nes Donatas buvo mano paties vienas favoritų, bet, jei sąžiningai ir atvirai, tiek jis, tiek jį supantys žmonės, turėjo žinoti šią taisyklę, nes ji labai akcentuojama. O čia liepos mėnesį atlikta daina ir dar kitu pavadinimu... Jei žmonės tikisi taip praslysti, šventas naivume! Šiais laikais nepraslysta net šiek tiek panašūs kūriniai, kurių gal ir plagiatais nepavadinsi. Gal man dabar išeiti į sceną su „In Your Eyes II“ ir paskui sakyti, kad nieko nežinojau?"- sakė E.Lubys.

Jis tikino, kad 2003 metais dalyvaudamas nacionalinėje atrankoje su daina „In Your Eyes“, skrupulingai studijavo konkurso taisykles, nes puikiai prisiminė 2002-aisiais įvykusį skandalą, kada grupė „Bavarija“, jau laimėjusi nacionalinę atranką, buvo diskvalifikuota dėl po paties pažeidimo, kaip dabar D.Montvydas.

„Bavarijos“ daina „We all“ prieš atrankos terminą lietuvišku pavadinimu „Mes čia“ buvo išleista grupės albume. Tą sykį skandalas buvo tarptautinis, nes kažkas laimėtoją paskundė „Europos transliuotojų asociacijai“ (EBU). Buvo kalbama, kad tai padarė antros vietos laimėtojo Aivaro Stepukonio prodiuseriai. „Jei klausiate, ar aš iškapsčiau D.Montvydo dainos įrašą, tai galiu pasakyti, kad man nė galvoje nebuvo. Girdėjau, kad pranešimas apie dainos neteisėtumą atėjo iš užsienio“, - sakė Amberlife.

Šiemet, žinodamas, kad „Eurovizijos“ dainai keliama daug įvairiausių reikalavimų, E.Lubys skambino J.Vilimui bei teiravosi, ar taisyklės leidžia pasirodymo metu naudoti pinigus, nes scenoje ketino pažerti monetų. „Velnias žino, kaip gali būti. Juk negalima dainuoti jokio religinio atspalvio teksto, vestis gyvūnų ant scenos. Pamaniau, pasiklausiu dėl viso pikto, kad problemų nebūtų, nes pinigai - skirtingai vertinamas dalykas...", - sakė E.Lubys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją