Tarp pusaštunto šimto privilegijuotųjų – ir dvylika lietuvių. TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ kūrėjai pasidomėjo europarlamentarų kasdienybe.

Kas gali apie ją papasakoti geriau, nei jau antrą kadenciją Briuselyje dirbanti Laima Andrikienė. Neseniai 52-ąjį gimtadienį atšventusi politikė Europos Parlamento rūmuose nardo tarsi žuvis vandenyje.

„Čia galima rasti visko – nuo bankų ir restoranų iki supermarketo, sporto salės ir kirpyklos. Galėtume čia gyventi neišeidami į gatvę, tačiau psichologai pataria to nedaryti, antraip nesunku prarasti realybės pojūtį ir ryšį su žmonėmis, – pasakojo L. Andrikienė. – Mano kabinete net yra sofa, ant kurios galėčiau pernakvoti, tačiau taisyklės to neleidžia. Jei ilgiau užsibūnam darbe, apsaugos darbuotojas ateina patikrinti, ar nepamiršome išjungti šviesos.“

Nuo ankstaus ryto iki sutemų dirbanti moteris nakvoti grįžta į viešbutį. „Buto nuomotis neapsimoka, nes reikia jį tvarkyti, o tai taip pat užima laiko. Paprasčiau apsistoti viešbutyje, juolab, kad visada gaunu tą patį kambarį“, – buities smulkmenomis dalijosi ponia Laima.

Intensyvus ir be galo įdomus darbas moteriai padėjo užgydyti širdies žaizdas, atsiradusias po skyrybų su Seimo nariu Vidmantu Žiemeliu. „Klaida – ne skyrybos, o tai, kas buvo iki jų“, – atvirai kalbėjo politikė.

O štai kitas Lietuvos atstovas Juozas Imbrasas mieliau nuomoja butą, nei gyvena viešbutyje.

„Čia gali išsivirti kokį kiaušinį ar dešrelę, pasišildyti sriubos ir jau jautiesi šeimininkas. Be to, taip pigiau“, – pakvietęs žurnalistus į savo nuomojamą būstą pasakojo ponas Juozas. Jis neslepia, kad net ir gaudamas didžiulę mūsų akimis algą, pinigus taupo.

„Reikia padėti vaikams, užmiesčio sodyboje pakeisti langus, stogą. Pinigų niekada nebūna per daug“, – atvirumu stebino politikas. 60 kvadratinių metrų bute, iš kurio terasos atsiveria nuostabi Briuselio panorama, buvusio Vilniaus mero daiktų nėra daug. Vyras stengiasi neapsikrauti, nes užsienyje praleidžia keturias dienas, o savaitgaliais visuomet grįžta į Lietuvą, pas šeimą.

Tačiau Eurpos Parlamente galima sutikti ne tik tautos išrinktųjų, bet ir čia dirbančių lietuvių. Vienas iš jų – Europos Parlamento pirmininko lenko Jerzy Buzeko komandoje dirbantis Arnoldas Pranckevičius. Būtent šio 29-erių vyro dėka „Gyvenimas yra gražus“ filmavimo grupė pateko į patalpas, kuriose lankose tik pasaulio politikos elitas – J. Buzeko kabinetą ir net valgomąjį, kur ant lubų ištapyta nuogos Europos freska stebino įvairių šalių vadovus.

Atviras L. Andrikienės interviu apie subyrėjusią antrąją santuoką ir gyvenimą Briuselyje, viešnagė J. Imbraso nuomojamame bute ir išskirtinė ekskursija po Europarlamento kampelius, kur patenka tik išrinktieji, laidoje „Gyvenimas yra gražus“ – jau šį pirmadienį, vasario 22 dieną, 20.30 val. val. per TV3.