Šiaulių choras išgyvendamas galimo dėl iškritimo pasistengė – įspūdingas grimas choristus pavertė juodesniais už anglį. Ray Charleso hitas „Hit the road Jack“ buvo atliktas panašiai originalui, bent jau vaizdo prasme. O vokalai, kaip pastebėjo nauja komisijos žvaigždė E.Dragūnas, vis tiek liko baltaodžių. Galbūt tai choro ir neišgelbėjo.

Kauniečiai nuolat būna pirmi irgi ne veltui. Grupės „Earth, wind and fire“ daina „September“ nuskambėjo taip gyvybingai, kad visi išsyk užmiršo tuos kelis neintonavimo momentus, kurie kliuvo komisijos nariui Gintarui Rinkevičiui. Kauniečiai gavo ir savaitės DELFI skaitytojų prizą. Tiesa, Kauno choras kuo toliau, tuo labiau praranda savo spalvą. Pradžioje iš geltono virto šampaniniu, o šioje laidoje jau pusiau sidabriniu.

Vakaro tema buvo rokas, bliuzas, džiazas, rokenrolas. Panevėžiečiai pasirinko kontraversiškąją Lady Gagą ir jos kūrinį „Bad Romance“. Po pasirodymo komisijos narė Rūta Ščiogolevaitė vėl apsikandžiojo su chorvede Mia. Kuo labiau Rūta tikina, kad Mia yra pati geriausia, tuo labiau atrodo, kad scenos konkurentės ji nemėgsta.

Džiazavęs Deivio choras taip pat atrodė vienas vakaro lyderių. Nors pats Deivis prisipažino nieko nenutuokiantis apie šį muzikos stilių, todėl vadovavimą chorui perleidęs chormeisterei Kristinai Jatautaitei. Ir neapsiriko. Klaipėdiečiai gavo balų maksimumą ir į užkulisius atlėkė cypdami nesavais balsais. „Klaipėda stato“, - pasiūlė kažkas iš Vilniaus choro.

Nors iškritimas ir negrėsė, po pasirodymo Marijampolės choro vadovas Edmundas Seilius buvo akivaizdžiai nusivylęs rezultatu ir palyginus prastu komisijos vertinimu. Nesibaimindamas, kad jį gali girdėti pašaliniai, operos solistas savo choristams priekaištavo, kad dėl jų atšaukęs ne vieną koncertą, o už pastarąjį jam mokamas 1000 litų honoraras.

Vilniaus choras žiūrovų nemėgiamas tikrai nepelnytai. Jų autoserviso rokenrolas buvo vienas organiškiausių vakaro pasirodymų. Nors ir išgirti komisijos vilniečiai ir Irena Starošaitė buvo fatališkai nusiteikę, daugelis užkulisiuose šnibždėjosi, kad Vilniaus choras kris. Todėl džiaugsmas užėmus priešpaskutinę vietą buvo tikrai audringas.

Šio savaitės rezultatai:

Pirma vieta – Raigardas Tautkus ir Kauno choras
Antra vieta – Edmundas Seilius ir Marijampolės choras
Trečia vieta – Deivis ir Klaipėdos choras
Ketvirta vieta – Mia ir Panevėžio choras
Penkta vieta – Irena Starošaitė ir Vilniaus choras
Šešta vieta - Sasha Song, Evelina Anusauskaitė ir Šiaulių choras

Sausio 30 d. (pirmi duomenys lentelėje) ir vasario 6 d. (paskutinio savaitgalio duomenys lentelėje) „Chorų karų“ komisijos ir žiūrovų rezultatai:

 Komisijos įvertinimasKomisijos balaiŽiūrovų skambučiaiŽiūrovų balaiKomisijos įvertinimasKomisijos balaiŽiūrovų skambučiaiŽiūrovų balaiIš viso balųVieta
Raigardas Tautkus ir Kauno choras (šampano)408,5130681039973701037,51
Edmundas Seilius ir Marijampolės choras (mėlynas)408,5873893556061931,52
Deivis ir Klaipėdos choras (dangaus)39640708401047537313
Mia ir Panevėžio choras (žalias)408,539297366,545296284
Irena Starošaitė ir Vilniaus choras (purpurinis)408,5198253882878526,55
Sasha Son(g), Evelina Anusauskaitė ir Šiaulių choras (baltas)38535316366,54771825,56

Balų skaičiavimas:

Geriausius teisėjų įvertinimus gavęs choras gauna 10 balų, 2-asis gauna 9 balus, 3-ias gauna 8 balus, 4-tas gauna 7 balus, 5-tas gauna 6 balus, 6-tas gauna 5 balus ir 7-tas gauna 4 balus. Jei keli chorai gauna vienodą įvertinimą, jų balai skaičiuojami taip: sudedami visi balai, kurie būtų gauti už tas vietas, kurias dalinasi chorai, ir padalinami iš chorų, besidalinančių tas vietas, skaičiaus. Pvz., jei trys chorai dalinasi 2-4 vietas, jie visi gauna po (9+8+7)/3=8 balus. 

Taip pat skaičiuojami balai už žiūrovų balsus: daugiausiai surinkęs choras gauna 10 balų, 2-asis gauna 9 balus, 3-ias gauna 8 balus, 4-tas gauna 7 balus, 5-tas gauna 6 balus, 6-tas gauna 5 balus ir 7-tas gauna 4 balus. Jei surinkta vienodai žiūrovų balsų, balai skiriami ta pačia tvarka kaip ir surinkus vienodą komisijos vertinimą. 

Žiūrovų ir komisijos balai sudedami. Jei keli chorai surenka vienodą kiekį balų, aukštesnė vieta skiriama tam, kuris turi gavęs daugiau balų už žiūrovų balsus. Jei vienodi ir balai už žiūrovų balsus, laimi tas choras, kuris surinko daugiau žiūrovų balsų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją