Prieš keturiasdešimt penkerius metus Šiaulių geležinkelio stotyje jauna mama su dar nė trejų metukų neturinčia dukrele laukė traukinio į Naująją Akmenę. Netikėtai maža mergytė puolė prie bėgių, tiesiai priešais atvykstantį traukinį.

Prieš dvylika metų Priekulėje, per pačias Juozapines, Minijos krantą buvo nusėdę žvejai. Prisimena, žuvelės tąsyk kibo kaip niekad.

Prieš penkerius metus šiltą gegužės vakarą septintoji Kauno greitosios brigada skubėjo į nelaimingo atsitikimo vietą, gelbėti nuo trijų metrų aukščio ant nugaros nukritusio gimnazijos moksleivio. Įjungtas garsinis signalas, cypiantys stabdančių padangų garsas ir vienas ant kito virstantys daiktai, žmonės. Tai viskas, ką šiandien prisimena Birutė, greitosios pagalbos slaugytoja.

Daugiau nei prieš dešimt metų penkiolikmetė Laura, maištaujanti ir dygi paauglė, atsidūrė anapus spygliuotų vartų. Jautėsi išduota savų ir nustumta į gyvenimo paraštes. Kaupė pyktį ir mažai turėjo vilties iškopti iš duobės, į kurią jautėsi patekusi.

Justina nesulaukė dvidešimtojo savo gimtadienio. Užgeso per kelias dienas, plyšus vienai vienintelei galvos smegenų kraujagyslei. Visada graži, gera, regis gimė tam, kad pabūtų, padžiugintų ir išeitų. Justinos šeima šiemet pirmą kartą sės prie Kūčių stalo jau be jos. Su skausmu ir viltimi. Juk Justinos ir jos artimųjų dėka dar penki žmonės šiemet galės sutikti Kalėdas.

Tai įžangos tik kelių skirtingų padėkos istorijų. Sklidinų taurumo, gėrio ir meilės.

Kas atrodytų bendro tarp tokių skirtingų žmonių – pirmojo atkurtosios Nepriklausomos Lietuvos prezidento Algirdo Brazausko, Vilniaus Psichikos sveikatos centro gydytojo psichiatro Ričardo Aginto ir Policijos departamento Viešųjų ryšių vyriausiojo specialisto Zurabo Džavachišvilio, specialiai atvykusio į laidos filmavimą iš Gruzijos, kurioje šiuo metu vykdo Europos Sąjungos stebėjimo misiją? Gerumo vakarą pravirks ir šie dideli vyrai.

Žmonių pasiaukojimui ir gerumui dainuos Vytautas Juozapaitis, Eduardas Kaniava, Deivis, Amberlife, El Fuego, Merūnas, Rūta Lukoševičiūtė, Irūna ir Paulius, Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją