Skubiai nugabentą į ligoninę mergaitę ištiko koma. Medikai nesiryžo prognozuoti ar ji atsigaus.

Nors dabar ji sunkiai juda, buvo net praradusi balsą, nevaldo kairės rankytės, vis dėlto yra kantri ir kas rytą leidžia mamai išpurkšti visą kūną vaistais, kurie bado lyg adatos, bet balina ir gydo randus. Deja, šie vaistai nėra kompensuojami valstybės, todėl mama ne visuomet gali jų nupirkti. Laurutė dėl to kenčia. Vieno buteliuko kaina siekia 200 litų. Jo pakanka trims dienoms. Dar 70 litų mama sumoka už vaistus nuo epilepsijos, nes Laurai po gaisro šie priepoliai vis dažniau kartojasi. Sukasi šeima kaip gali. Plastikinius langus iš paskolų susidėjo. Tikrai ne iš „mandrumo“. Mama Natalija pasakoja, kad savivaldybės skirtas dviejų kambarių butas buvo labai šaltas.

Per plauką likusiai gyvai Laurutei reikia ne tik kantrybės išsigydyti randus, jai reikia priemonių mankštai, kompiuterio, piešimo reikmenų, stuburo įtvaro. Ankščiau buvusi žvali ir savimi pasitikinti, mergaitė tapo uždara, todėl jai labai padėtų bendravimas su vaikais. Jos laukia ilgas ir sunkus gydymas, todėl sunkiai besiverčiančiai šeimai labai praverstų finansinė parama.

„Mergaitei reikalingieji nekompensuojami vaistai labai brangūs. Jos laukia ilgas ir sunkus gydymas. Reanimacinė brigada ją atvežė itin sunkios būklės. Trečdalis odos smarkiai apdegė, mergaitė nebegalėjo pati kvėpuoti. Buvo nustatytas II B-III laipsnio nudegimo žaizdų gylis. Vaikui buvo pažeistas veidas, abi plaštakos ir abi pėdos“, – pasakoja VUVL vaikų nudegimų ir plastinės chirurgijos poskyrio vyriausiasis ordinatorius gydytojas Dainius Geležauskas.

Lapkričio 17 dieną 10-ą gimtadienį šventusi „Išsipildymo akcijos 2009“ herojė sugalvojo vieną vienintelį norą – „Aš norėčiau, kad man išgydytų randus“, – prasitarė ji.

Laurutės istoriją pamatysite šio vakaro TV3 žiniose – 18.45 val. ir 21.40 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją