A. Mamontovo teigimu, "Eurovizija" nežinia kodėl labai populiari tik posovietinėse šalyse, o, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje į šį konkursą žiūrima ironiškai. Pripažinęs, kad tai vis dėlto smagus renginys, kurio mūsų žiūrovai kitąmet neišvys, A.Mamontovas šmaikštavo: "Kas norės, pamatys per Lenkijos ar Rusijos televizijų kanalus."

Daugelį metų "Eurovizijos" konkursus komentavęs muzikologas Darius Užkuraitis teigė, jog dėl nacionalinio transliuotojo sprendimo labiausiai nukentės žiūrovai. Lietuvos gyventojai nematys populiaraus ir gero renginio, nes "Eurovizijoje" nedalyvaujančios šalys jo netransliuoja. "Be to, gabūs jauni atlikėjai praras galimybę pasirodyti Europai, ji neišgirs Lietuvos vardo", - apgailestavo D. Užkuraitis. Iš kelių žinomų ir ne kartą nacionalinėse atrankose dalyvavusių dainininkų jis sakė girdėjęs, kad šie jau buvo pasirengę dalyvauti atrankose ir galėjo pasiūlyti gerų dainų.

Muzikologo nuomone, "Eurovizijos" konkursas - populiariausia, daugiausia žiūrovų sutraukianti laida. Tačiau jis nemano, kad už reklamą per renginio transliaciją būtų galima surinkti tiek lėšų, kiek jų reikia norint pasirodyti konkurse.