„Kadangi Mykolinėmis nuo seno buvo užbaigiami lauko darbai, o svarbiausias jų – bulviakasis, šį kartą studijoje vyks tikra „talka”. Vyrai bus įdarbinti bulves kasti, o moterys – cepelinus virti”, – pasakoja renginio prodiuserė Jurga Pukenytė.

Tačiau ne tik rudens derliumi studijos svečiai bus užimti, jų lauks žaidimai ir linksmos varžytuvės. Marijonui Mikutavičiui, Rimui Valeikiui ir Ryčiui Cicinui teks ypatinga užduotis, kurią atlikti reikės užrištomis akimis. Ar vyrai moka „dėti į krepšį”, TV3 žiūrovai sužinos jau antradienio vakarą.

Koncerto vedėjai Violeta Mičiulienė ir Raimondas Šilanskas bus nusiteikę ne tik linksmybėms, bet ir sugalvos šias varduves pakrikštyti kitu pavadinimu.

„Žiūriu į tą šventę ir svarstau – ar neatėjo metas Mykolinėms suteikti trečią pavadinimą. Mat pagonybės laikais ši šventė vadinosi Daga arba dagotuvės, kilusi nuo žodžio dygti. Dabar vadinasi Mykolinėmis, o aš siūlau paversti į Cepelinines. Taip kaip Velykų atributas yra margas kiaušinis, taip šios rudens šventės galėtų būti cepelinai”, – savo sumanymą bando pagrįsti „Švenčiame vardines: Mykolinės” vedėjas Raimondas Šilanskas.

Tai ne vienintelis „perversmas”, kurį antradienio vakarą pasiūlys koncerto svečiai ir dalyviai.

„Šiandien supratome, kad mūsų repertuare trūksta vienos dainos – „Egle, mano sese” yra, o „Mykolai, mano broli” – nėra. Pažadam visiems Lietuvos Mykolams girdint – kitais metais bus”, – pasižadės „Rondo” grupės muzikantai.

Kokius dar pažadus duos atlikėjai ir kaip jiems seksis varžytis ne tik „bulviakasyje“, bet ir scenoje, TV3 žiūrovai sužinos antradienio vakarą 19.10 val.

Varduvių ciklo tęsinys „Švenčiame vardines: Mykolinės” – šį antradienį, rugsėjo 29 dieną 19.10 val. per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją