Laidos struktūra išlieka nepakitusi: žaidime bus keturi etapai, iš kurių gal kiek atnaujintas bus trečiasis – čia klausimus vaikams bus parengę daugybė žymių Lietuvos žmonių, o mokytojams – vaikai. Šį kartą mokytojai kaip tik ir klupo ties šiuo etapu. Pirmokėlės Saulės klausimas „Kokį gyvūną Pepė augino savo verandoje?“ mokytojams sukėlė didelį galvos skausmą.

Pildydami atrankos anketas ir paklausti, kokius autoritetus turi, vaikai iš visos Lietuvos dažniausiai nurodė LR Prezidentę Dalią Grybauskaitę. „Norėčiau būti toks kaip Dalia Grybauskaitė, kad kai aš kalbėčiau, visi lietuviai sustotų dirbę ir įsiklausytų, ką aš kalbu“, – rašė vienas aštuntokas. Kai laidos vedėjas Žygis nuvyko į prezidentūrą paprašyti Prezidentės tapti „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laidos globėja, ji maloniai sutiko ir pažadėjo ne tik pasikviesti sumanius laidos nugalėtojus kartu nusifotografuoti, bet ir susėsti prie bendro stalo padiskutuoti apie Lietuvos ateitį.

Laida „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ drąsiai žengia į naująjį sezoną. Iššūkis Lietuvos mokytojams mestas. Ar jie sugebės nenuvilti savo mokinių ir, suvaldę jaudulį, parodys puikias žinias, ar vis dėlto turės pripažinti, kad ši kovos aikštelė yra ne tokia lengva, kaip atrodo iš kitos ekrano pusės? Į visus klausimus bus atsakyta su kaupu jau šį penktadienį.

Ypatinga „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ laida rugsėjo 11 d., penktadienį, 19 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją