Auksinio balso konkursas „Triumfo arka“ pakeitė daugelio televizijos žiūrovų požiūrį ir mąstyseną apie muzikinę TV laidą. Prie „fonograminių“ atlikėjų pripratintai auditorijai gyvas dainavimas, akompanuojant simfoniniam orkestrui, buvo tarsi stebuklas.

Kaip rašoma LTV pranešime spaudai, konkurso dalyviams, profesionaliems vokalistams, dainavimo kokybės kartelė buvo pakelta gana aukštai. Šiemet dalyviams keliami dar didesni reikalavimai.

„Triumfo arkos 2009“ dalyviai turi ir gal net privalo pateisinti žiūrovų lūkesčius. Jeigu pernai kam nors susidarė įspūdis, kad išskirtinius balsus turi tik Vilnius ar Kaunas, tai – netiesa. Išgirsite balsus ir iš Panevėžio ar Kelmės.

Šiemet atrankos komisija neribojo dalyvių amžiaus, nes visų svarbiausia yra balsas.

Dalyvauti „Triumfo arkoje 2009“ reiškia norą net ir tie, kurių vieta galėtų būti komisijoje, o ne konkurso scenoje. Jų dainavimo lygis yra toks, kad jie net galėtų vertinti kitus. Ar juos matysime scenoje – paaiškės atidarymo koncerte.

Kaip sėkmingiausias praėjusio sezono muzikinis projektas „Triumfo arka“ pradės ir naująjį LRT sezoną.

Kaip ir pernai, atidarymo koncerte pamatysime pirmąjį dešimtuką. „Aukso rezervas“ pasirengęs bet kada pakeisti iškritusius dalyvius. „Triumfo arkos“ mokyklos mokiniai taip pat stengsis patekti į dešimtuką.

Komisija šiemet bus įvairesnė, joje pamatysime netikėtų veidų. Savo vertinimais jie gali nustebinti ir dalyvius, ir publiką.

Kaip ir pernai, projekte gros Kauno simfoninis orkestras. Dirigentas – Modestas Pitrėnas.

„Triumfo arkos“ vedėjai – Laura Imbrasienė, Giedrius Masalskis ir Marius Jampolskis.

Taisyklės nepakito – atlikėjų pasirodymą vertins komisija ir balsuos žiūrovai.

Iš viso bus 4 turai po 3 laidas.

Po kiekvieno turo iš dešimtuko iškris po 2 dalyvius. Jų vietą užims vienas solistas iš „Aukso rezervo“, vienas – iš „Triumfo arkos“ mokyklos.

Gruodžio mėnesį paaiškės trečios ir antros vietos nugalėtojai. Ir, žinoma, paaiškės, kas Lietuvoje turi auksinį balsą.

Vienam iš konkurso dalyvių bus įteiktas specialus žiūrovų simpatijų prizas.

Regis, LRT Didžioji studija tampa koncertų sale.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją