„Art-o-thlon‘e“ puikiai pasirodė visos naujokų komandos: įdomų sprendimą „100 litų meno“ tema pasiūlė ketvirtosios komandos, pasivadinusios „Tėvynių sąjunga“, duetas. Tai vienintelio Lietuvoje „Psilikono teatro“ įkūrėja Auksė Petrulienė ir Amerikos lietuvis menininkas Kim Arbas, iš visos širdies atlikęs Lietuvos himną Vilniaus Universiteto kiemelyje.

Komisiją sužavėjo ir trečios komandos, pasirinkusios simbolinį pavadinimą – TRYS, namų darbai. Dizaineris Vilius Venckevičius, po menų čempionato išvyksiantis studijuoti į Olandijos „Karališkąją Meno Akademiją“, tarptautinės menininkų bendruomenės „Moytoy“ įkūrėja Gustė Pocevičienė ir dailininkas Kostas Brazauskas vertinimui pateikė savotišką skulptūrą: ant simbolinio boulingo takelio sustatę opiausių, pasak komandos, Lietuvai sričių kėglius, kurių nesistengė numušti šimto litų kupiūromis išklijuotu rutuliu.

Pasak V. Venckevičiaus, jei šie kėgliai nebus numušti, tuomet yra tikimybė, jog esamos problemos nevirs dar opesnėmis. Antrosios komandos – „Industrinių pinokių“ - pasirodymas nuteikė itin linksmai: dailininkas Linas Cicėnas, save pristatantis tiesiog CICA, studijoje persikūnijo į muzikos didžėjų ir pirmą kartą gyvenime paėmęs į rankas gitarą, atliko debiutinę dainą, pavadinimu „Cash“ (liet. vert. – grynieji).

„Art-o-thlon‘o“ senbuviai – pirmoji „Die Kitsch‘en“ komanda - eksperimentavo: tol keitė litus į eurus ir atvirkščiai, kol iš šimto litų liko tik vienas euro centas. Atlikusi net 96 banko operacijas, komanda norėjo įrodyti, kad šimtas litų sąlyginai yra niekas...

Komisiją ir vėl pavergė pirmosios komandos namų darbų atlikimas: „Die Kitsch‘en“ gavo aukščiausią įvertinimą. Mažiausiai balų surinko CICA iš „Industrinių pinokių“, tačiau tiesioginio eterio metu žiūrovai jam atidavė visas savo simpatijas. Galutinė rezultatų lentelė pasiskirstė taip:

1-a vieta: „Tėvynių sąjunga“
2-a vieta: „Die Kitsch‘en“
3-ia vieta: „Industriniai pinokiai“
4-a vieta: „TRYS“

Laimėjusioji komanda pelnė ypatingą prizą: nemokamai pasigaminti atvirukus, kurie bus išdalinti visame Vilniaus mieste. Menininkai supranta, jog tai puiki reklama, būdas paskleisti visuomenei tam tikrą žinią. Kokią žinią norės perduoti „Tėvynių sąjunga“ – sužinosime jau kitą ketvirtadienį, o kol kas menų čempionato dalyviai entuziastingai kimba į naują užduotį...„Be temos“.

Menų čempionatas „Art-o-thlon“ ketvirtadieniais 22:05 per LTV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją