Filmuoja Palangoje

Nemaža dalis palangiškių susidomėję stebės rugsėjį vėl planuojamą demonstruoti serialą. Vienus jau seniai domina jo turinys, kiti norės pasigrožėti per televiziją rodomais tokiais pažįstamais gimtojo miesto vaizdais. Bus ir tokių, kurie serialo su nekantrumu lauks dėl labai svarbios priežasties – nes žino, jog viename ar kitame epizode pamatys šmėžuojant save. Serialo „Moterys meluoja geriau“ filmavimo grupė bei aktoriai kurorte darbuojasi jau antrą savaitę. Planuojama čia sukurti 17 ar net 18 serijų.

Užkandžiams – bandelės

„Vakarinei Palangai“ apsilankius „Tulpėje“ čia darbas virte virė – vieni aktoriai filmavosi, kiti tuo metu kartojo tekstą ar gražinosi specialiai tam skirtoje patalpoje.
Netrukus buvo paskelbta pertrauka, kurios metu lauko kavinukės stalas buvo nukrautas daugybe butelių pieno bei dar karštomis, ką tik iš kepyklos atvežtomis, bandelėmis. Paskanauti jų suskubo net ir tie, kurie sakėsi esantys sotūs.

Būtina jūra

Pasinaudoję atokvėpio minute, „Vakarinės Palangos“ žurnalistai pasidomėjo, kodėl naujas serialo serijas nutarta filmuoti būtent mūsų kurorte. Pasak projekto prodiuserio Rimvydo Martinaičio, atsakymas labai paprastas – Palanga vasarą tampa Lietuvos širdis, be to, čia gražu, o pagal sumanymą kai kuriuose serialo epizoduose jūra yra būtina.

R. Martinaitis pripažino – šiuo metu kurortas kiek aprimęs, nepaisant to, čia gražu ir žalia. Tiesa, apniukę orai aktorių bei filmavimo grupės darbą Palangoje labai koreguoja. „Žiūriu į dangų nuo pat ryto. Vakarais - vieni planai, rytą atsibundame, pažiūrime į dangų ir viską perplanuojame. Kai reikia paplūdimį filmuoti, o aktorės susigūžusios – tai didžiausias nuotykis. Bet niekas nesirauko, visi žinome, ko atvažiavome, kad reikia nufilmuoti. Kenčiame ir šaltį, ir lietų, stengiamės padaryti, ką suplanavome“, - šypsojosi R. Martinaitis.

Smalsuoliai netrukdo

Darbą kurorte jau bebaigianti filmavimo grupė Palangoje iš viso praleis 11 dienų, grįš čia ir rudenį. O šiuo metu dirbti aktoriams kurorte yra lengviau, nes kol kas mieste nėra daug žmonių, tad susikaupti netrukdo smalsuoliai. Todėl, anot R. Martinaičio, ir pasirinkta birželio pradžia.

O jei ir pasitaiko praeivių, jie, prodiuserio teigimu, dirbti netrukdo. „Mes filmuodami neužtveriame teritorijos, esame atviri žmonėms. Kartais ir paprašome, kad praeitų pro šalį“, - sakė R. Martinaitis.

Sekasi lengvai

„Vakarinės Palangos“ kalbintas režisierius Sigitas Račkys džiaugėsi, jog kurorte filmuoti sekasi puikiai. „Labai lengvai sekasi filmuoti, daug padarome. Gaila tik, kad oras prastokas, bet vis tiek aktoriai herojiškai išsirengia, vaidina, kad šilta. Žodžiu, kol kas sekasi tikrai neblogai“, - džiaugėsi režisierius.

Jau trisdešimt metų teatro meno srityje besidarbuojantis režisierius prisipažino iki šiol niekad nesuprantantis, kodėl vieną spektaklį ar vaidmenį sukurti sekasi lengvai, o su kitu dirbi, pluši, lieji devintą prakaitą, ir vis tiek einasi sunkiai.

„Niekas neįminė, niekas negali to pasakyti. Supuola žvaigždės, likimai, sueina žmonės, pradedi dirbti, ir lengva. O kitą kartą dirbi, dirbi, o rezultatas prastas. Tačiau šis atvejis – kai lengva“, - sakė režisierius.

Nuvylė orai

Medą seriale vaidinanti aktorė Inga Norkutė prisipažino, jog Palangoje filmuojasi pirmą kartą. „Pati esu klaipėdietė, tai Palanga man – nieko nauja, „tėvynė“. Čia jaučiuosi kaip namuose, ir man tai labai patinka“, - kalbėjo aktorė.

I. Norkutė, kaip ir kiti „Vakarinės Palangos" kalbinti serialo kūrėjai, pripažino – orai truputį nuvylė, juo labiau kad daug scenų turi būti nufilmuota būtent paplūdimyje.

„Bet yra viešbutyje pledai – apsigaubi, paskui greitai nusimetei ir vaidini, kad karšta. Aktorių tokia duona – turi įsijausti, kad tau karšta, nors drebi iš šalčio. Juk buvo scenų, kur turi vaidinti įkaitusią, nugairintą saulės. Juk reikia žmonėms sukurti iliuziją, kad Palangoje karšta. Tiesa, žadėjo, kad orai pasitaisys“, - šypsojosi aktorė.

Graži gamta

I. Norkutė džiaugėsi, kad trečias serialo „Moterys meluoja geriau“ sezonas filmuojamas ne Vilniuje, o Palangoje. „Čia visai kitokie vaizdai. Viliuje – kavinė arba gatvė, dar – parkeliai. Viskas. O Palangoje filmuosime prie jūros, parodysime, kokią gražią Lietuvą turime. Manau, labai smagu akis paganyti – ne vien tekstas, intrigos, bet ir graži gamta. Netgi lauko kavinė čia kitokia – aplink pušys“, - kalbėjo Medą įkūnijanti moteris.

Tiesa, aktorė prisipažino jau jaučianti nuovargį – pasiilgo mylimų žmonių, tad kasdien bendrauja telefonu. „Tačiau mumis labai rūpinasi viešbučio šeimininkai – atvežė karštų bandelių su pienu, kartą – otų. Iš Palangos parsivešiu gerų prisiminų – apie malonų nuovargį“, - sakė aktorė.

Autografo neprašo

Jūratę seriale vaidinanti Gintarė Latvėnaitė džiaugėsi, jog skirtinguose teatruose dirbantys aktoriai labai gražiai susibendravo.

„Atradau nuostabią draugę Ingą Norkutę. Kiek seriale esame konkurentės ir priešės, tiek gyvenime mes bendraujame. Bet tai mums netrukdo vaidinti priešių, gal net lengviau - jei gyvenime tokie santykiai būtų realūs, man atrodo, sunku būtų ir vaidinti“, - teigė G. Latvėnaitė.

Beje, ji prisipažino maniusi, jog filmuotis Palangoje bus sunkiau. “Maniau, bus daug žmonių, daug žiopsančių. Bet nieko tokio nėra“, - džiaugėsi aktorė. Paklausta, ar praeiviai gatvėje ją atpažįsta bei prašo autografo, G. Latvėnaitė juokėsi: „Ne. Esu neigiamas personažas, tai kažin ar manęs prašys autografo“.

Mieliau – neigiamą

Anot G. Latvėnaitės, visi aktoriai mieliau vaidintų neigiamą personažą. „Mes juk gyvenime esame visokie, ne vien tik teigiami. Tik seriale viskas yra pasodrinta, sutirštintos spalvos – arba balta, arba juoda. Tačiau bet kokiam aktoriui didžiausias malonumas yra vaidinti būtent neigiamą personažą seriale ar raganą vaikiškame spektaklyje.

„Tulpės“ viešbučio direktorė kartą man pasakė: „Gyvenime jūs tokia šilta, su jumis taip miela pabendrauti, o seriale – tikra gyvatė. Vadinasi, esate labai talentinga, kad mokate tokias gyvates vaidinti“, - juokėsi aktorė.

Koreguoja darbotvarkę

„Tulpės“, kurioje apsistoję aktoriai bei vyksta filmavimai, direktorė Aurelija Stasiūnienė „Vakarinei Palangai“ prisipažino – ir džiugu, ir smalsu, kad serialui filmuoti pasirinktas būtent šis viešbutis.

„Jiems patiko rami vieta, uždaras kiemas, šalia – jūra“, - sakė direktorė bei patikino, jog šis filmavimas „Tulpei“ yra puiki reklama. „Gal atsiras norinčių atvažiuoti į šį viešbutį, pažiūrėti, gal ir apsigyventi – juk daug žmonių žiūri šį serialą“, - kalbėjo direktorė.

A. Stasiūnienė pripažino – jokių reikalavimų filmo kūrėjai viešbučio atstovams nekėlė, tačiau savo iniciatyva „Tulpės“ darbuotojai kieme suskubo pasodinti daugiau gėlių.

Anot viešbučio direktorės, prisiderinti prie filmavimo grupės darbotvarkės reikia – netgi kambarių tvarkymo darbų laiką kartais tenka koreguoti. „Ką tik išvažiavo estų grupė, reikia greitai sutvarkyti kambarius, tačiau, kai vyksta filmavimas, negalime netoli kamerų įjungti dulkių siurblio. Bet susideriname – viešbutyje yra keturi korpusai, jei viename triukšmas labiau girdimas, merginos pereina darbuotis į kitą“, - kalbėjo A. Stasiūnienė.

Palangoje bus nufilmuota 17 serialo „Moterys meluoja geriau“ serijų. Į kurortą atvyko 14 aktorių ir 11 filmavimo komandos narių. Palangoje nufilmuotos serijos per televiziją bus rodomos rugsėjį.