Penkiolika sezonų, penkiolika žiemų ir plius minus tiek pat vasarų visa Lietuva drauge mina „Dviračio“ pedalus. O „Dviratis“ taip ir neišvažiavo iš TV eterio, rašoma LNK pranešime spaudai.

„Politinė satyra, taiklios parodijos, subtilus humoras ir savitas stilius. Tai „Dviračio šou“ tai išsaugojo penkiolika metų. Penkiolika metų juokauti – čia jums ne juokas. Per penkiolika metų užaugo visa karta, kuri žiūrėjo „Dviračio šou“. Per tiek metų paseno visa karta, kuri vis dar žiūri „Dviračio šou“, - sako vienas laidos kūrėjų Haroldas Mackevičius.

Visus tuos metus laida keitėsi. Atėjo ir išėjo aktoriai. Vytautas Šerėnas vos vos netapo prezidentu, o Arūnas Valinskas vos vos tapo Seimo pirmininku. Laidoje nuskambėjusios frazės iki šiol tampa liaudies posakiais, visų atpažįstamais priežodžiais, o personažai tampa įžymesni už savo prototipus.

„Ši laida - puiki proga prisiminti, nuo ko prasidėjo, kaip keitėsi ir kuo tapo garsusis „Dviratis“. Šią vasarą LNK televizija parodys visą dviračių taką. Į ekranus grįš siužetai, kuriuose profesorių Kazlavičių, Žilviną Ciocę, Algirdžioką ir kitus vaidino Rolandas Kazlas. Prisiminsime, kokius personažus kūrė Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis ir kodėl jam tai geriau sekėsi nei dabartinis darbas.

Dar kartą bus proga pasidžiaugti senais ir ne tokiais senais siužetais su Pilypuku Giedriumi Balčiūnu. Vėl prajuokins Zita iš Mažeikių, Jadzė, Larisa – Kristina Kazlauskaitė. Aišku, parodysime ir ilgą Arūno Valinsko kelią „Dviratyje“ – nuo vieno iš autorių iki vieno iš personažų. Bus viskas, kas per penkiolika metų laidos autoriams pavyko geriausiai“, - pasakojo Gintaras Ruplėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)