Manoma, kad tokį sprendimą galėjo lemti skirtingų šalių televizijų noras pataupyti ir nepirkti šokių „Eurovizijos“ transliacijų licencijų.

Nepaisant to, kad konkursą šiemet teko atidėti, EBU ateitį piešia optimistinėmis spalvomis.

„Konkursas atidėtas, tačiau tai – tik į naudą pačiam konkursui. Šiuo metu jau yra kuriami planai 2010-iesiems. Mes parengsime išties rimtą šou", - sakė EBU narys, atsakingas už šokių „Euroviziją“. Pasak jo, tikslesni planai bus paskelbti rudenį.

DELFI primena, kad pernai šokių „Eurovizija“ Lietuvai buvo ypač sėkminga – mūsų pora Karina Krysko ir Saulius Skambinas buvo ketvirti tarp keturiolikos porų.

Modernizuota lietuvių liaudies daina „Teka teka skaisti saulė“, rumba, ča ča ir akrobatiniais elementais lietuviai tikėjosi ir pakerėjo žiūrovus.

Karina šokio metu netgi pakeitė apdarą – išsinėrė iš plataus tautiniais motyvais padabinto rūbo ir toliau šokio žingsneliu grakščiai judėjo vilkėdama trumputę auksu žėrinčią suknelę.

2007 m. vykusiame pirmajame konkurse Londone dalyvavusi lietuvių pora Gabrielė Valiukaitė ir Gintaras Svistunavičius užėmė 11 vietą tarp 16 dalyvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją