Pusvalandžiui iki koncerto į LRT didžiąją salę skubėjo žinomi V. Kernagio kolegos, draugai, artimieji. Visi – su šypsena ir gera nuotaika.

Plytinio namo su langeliu dekoracijos jau koncerto pradžioje nuteikė taip, tarsi visi būtų pakviesti į V. Kernagio namuose vykstantį beprotiškai fantastišką gimtadienį.

Nors maestro iškeliavo Anapilin, koncerte nesijautė liūdnų gaidų, tik romantiškos, svajingos, prisiminimų. Koncerto svečiai nesikuklindami iš baro nešėsi tauriųjų gėrimų taureles ir dalinosi priminimais apie vieną žymiausių Lietuvos kūrėjų.

„Beprotiškai fantastiško gimtadienio” vedėjai – dukra Eglė Kernagytė ir žurnalistas Martynas Starkus - pasipuošę žaismingais, spalvotais drabužiais, koncerto metu šmaikštavo, dalinosi savo prisiminimais ir siūlė V. Kernagį prisiminti iš trumpų istorija tapusių biografinių video filmukų, pasakojančių apie jo pomėgius ir patyrimus – nuo „Bitlomanijos“ iki koncertų, kuriuos jis kadaise vedė.

Gimtadienio renginį savo dainomis spalvino ir daugybė Lietuvos muzikų ir dainininkų: Stasys Povilaitis, Sasha Son(g), gospelo choras „Sound in G“, Saulius Bareikis ir Andrius Kulikauskas, „Suicide DJs", Arina ir Vytautas Grubliauskas „Kongas“, Veronika Povilionienė, Aidas Giniotis, Stepas Januška, Andrius Kaniava, Neringa Čereškevičienė, Atlanta, Algirdas Šuminskas ir rokenrolo grupė iš Latvijos „Keksi“.

Tikimasi, kad tokios labdaros akcijos gegužės 19 d. - per V. Kernagio gimtadienį - bus tradicinės ir vyks kasmet.

Pirmoji V. Kernagio stipendija buvo įteikta aktoriui Vidui Bareikiui.

Šį kartą Lietuvos mobilieji operatoriai pažadėjo neimti mokesčių, taip pat ir bankas, į kurį pervedami pinigai, todėl visa pinigų paaukota suma tiesiogiai nukeliaus į V. Kernagio fondą.

Koncerto akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją