Vilniaus miesto savivaldybė šiomis dienomis vežios smėlį į visas registruotas vaikų žaidimų aikšteles (kitos savivaldybės prie draugiškos šeimai iniciatyvos kviečiamos prisijungti).

„Gali pasirodyti, kad daug jėgų skiriame tokiam, regis, nesvarbiam dalykui, kaip smėlio dėžės. Tačiau jose žaidžiantys žino: miestų žaidimų aikštelės pilnos ne smėlio, o žvyro, akmenų, šunų pėdsakų, butelių kamščių ir nuorūkų. Jei laimingi bus mūsų visų vaikai, šypsosis ir tėvai, šeimos džiaugsis ir nuo to gero jausmo valstybėje bus tik gražiau ir darniau. Esame tikros, kad visa ko pradžia mes patys, tad ir draugišką šeimai aplinką pradėkim kurti savo kieme. Ne baksnokim į blogį, o imkimės kurti gėrį,” – pranešime spaudai akcijos idėją pristato VšĮ „Draugiški šeimai” partnerės – religiotyrininkė ir sociologė Milda Ališauskienė, finansų konsultantė Birutė Jakučionytė, projektų vadovė Jurgita Sajevičienė, teisininkė Daiva Dumčiuvienė ir žurnalistė Gabija Vitkevičiūtė.

Akciją „Tegu vaikai žaidžia!” remia šeimos televizija TV3, kuri ne tik informuoja apie renginį vaizdo klipais, bet ir žada nudžiuginti finaliniu koncertu. Jo metu bus parodyti specialūs filmukai apie visuomeninę talką vykusią gegužės 15-16 dienomis, o iššūkį priėmę uoliausieji smėlio dėžių tvarkytojai ir savo vaikų žaidimų aikštelių švarintojai bus apdovanoti specialiais prizais.

Gražiausiai susitvarkiusi šeima džiaugsis visiškai nauja įspūdingo dydžio žaidimų aikštele savo kieme. Kitos penkios šeimos taip pat bus pagerbtos ir į sutvarkytas aikšteles grįš su dovanomis.

Ketinantys dalyvauti akcijoje ir draugiškai rungtis dėl dovanų turi registruotis svetainėje www.draugiskiseimai.lt iki gegužės 13 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją