„Visi vardinių koncertuose pasirodantys muzikantai nori sugrįžti, prisidėti prie scenarijaus realizavimo ir su dideliu užsidegimu imasi kad ir nedidelių vaidmenų. Manau, taip yra dėl išskirtinai geros vardinių atmosferos. Filmavimo metu niekada netrūksta juoko ir pokštų“, – TV3 pranešime spaudai pasakoja vardinių ciklo prodiuserė Jurga Pukenytė.

Nuo senų senovės žinoma, kad pagrindinis Stasinių paprotys yra sodinti svogūnus. Viso renginio metu tai ir stengsis padaryti vedėjas Raimondas Šilanskas, o Stasę vaidinanti Violeta Mičiulienė savo vardines nuspręs švęsti taip kaip nori – susiruoš į žvejybą.

Renginyje, skirtame visiems Stasiams ir Stasėms, TV3 žiūrovai turės išskirtinę progą išmokti gaminti žemaitišką „Cibulinę“. Receptą atskleis ir gaminimo procedūrą pademonstruos užkietėjęs žemaitis ir didelis savo krašto patriotas – Žilvinas Žvagulis.

Ypatingai pasveikinti ir pagerbti bus vardines švenčiantys atlikėjai, kurie jau ateinančio penktadienio vakarą džiugins ir TV3 žiūrovus. Stasių Stasiui – S. Povilaičiui ir dainininkui Stano atiteks svogūnų karoliai, o pastarajam dar teks ir paaiškinti, kodėl susitrumpino tokį gražų vardą Stanislovas, kuris, kaip išaiškins Stasė, reiškia „stovėti su šlove“. Stasinėse netrūks anekdotų, pokštų ir eilėraščių, skirtų varduvininkams.

Jau įsisiūbavęs vardinių renginių ciklas nuolat sulaukia dėmesio.

„Žiūrovams jau atsibodo įvairiausi kriminalai, jie pasiilgę gerumo ir nuoširdumo. Vardinių anonsai primena žmonėms, kokia šventė artėja, per renginį jie pasveikina savo artimuosius ir pažįstamus. Aš pati niekada nesulaukdavau nė vienos žinutės per savo vardadienį – Jurgines, o šiais metais, kai ruošėme specialų vardinių koncertą, mano telefonas tiesiog kaito nuo sveikinimų. Be to, šio ciklo renginiuose visuomet stengiamasi žiūrovą supažindinti su senovės tradicijomis ir papročiais. Tai šiuolaikiniam žmogui, pasirodo, yra taip pat aktualu ir įdomu“, – apie koncertų, skirtų vardinėms, sėkmę svarsto jų prodiuserė Jurga Pukenytė.

Stasinių koncerte, kuris vyks jau šį penktadienį, gegužės 8 dieną, 19.10 val. savo dainas varduvininkams ir visiems TV3 žiūrovams dovanos garsiausi Lietuvos atlikėjai: vardines švenčiantys Stasys Povilaitis ir Stano, taip pat Rytis Cicinas, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Mama Rock‘n‘Roll, Eva, „Patruliai“, grupė „Karčema“. Be to, laidoje svečiuosis ir smagaus rokenrolo grupė „Jonny Lane“ iš Olandijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją