Ryški ir talentinga, graži ir ciniška, žavinga ir meilės kupina moteris, nusprendusi, kad gyvenimas yra žaidimas, tad žaisdama ji ne vienus metus važinėjo po Rusiją ir užsienio šalis, visus stebindama savo vagilės išradingumu, vis pasprukdama nuo policijos, tobulai slėpdamasi ir pradingdama... Europą užtvindžiusi nusikaltimų banga suteikė peno visam pasauliui prabilti apie Sonią. Sofijos aukomis tapo stambūs bankininkai, užsienio verslininkai, dvarininkai, juvelyrinių krautuvėlių savininkai, aristokratų klubai, turtuolių butai.

Serialą sumanė prodiuseriai Vladimiras Dostalis ir Leonidas Markinas. Serialas pagrįstas biografiniais įvykiais, kurie vyko praėjusio amžiaus pradžioje. Sonia buvo nuostabi moteris – ji gimė žydų gete, ją auklėjo pamotė, o vyresnioji sesuo siekė, kad Sonia taptų mažamete prostitute. Mergina buvo labai talentinga - ji mokėjo šešias kalbas, turėjo puikų muzikinį išsilavinimą ir sugebėjo hipnotizuoti žvilgsniu. Sonia ištekėjo visai jaunutė, bet netrukus metė vyrą ir, apsimesdama esanti aukštuomenės dama, ėmė keliauti po Europą.

Žmonės, su kuriais ji susitikdavo, ją laikydavo pianiste, o ji žaismingai apvogdavo turtingus juvelyrus, pranešime spaudai rašo LNK.

Vagilę pražudė beatodairiška meilė Volodiai Kočubčikui, kuris devyneriais metais buvo jaunesnis už Sonią. Tai buvo lošėjas, alfonsas ir visiškas niekšas. Sonia jam duodavo pinigų, aukso, o vėliau, kad tik išlaikytų savo mylimąjį, kad jam nieko netrūktų, ji net tapo kišenvage. Ir tada Volodia išdavė ją policijai.

Sonią ištrėmė į katorgą. Vagilė iš ten pabėgo. Susirado mylimąjį, kad būtų šalia jo, o šis vėl ją įskundė. Tada Sonia buvo ištremta į Sachaliną. Čia prasidėjo sunkiausias jos gyvenimo etapas. Šis pasakojimas – tik bendra praėjusių įvykių santrauka, o apie visomis spalvomis žaižaruojantį Sonios likimą LNK žiūrovams papasakos dvylikoje serialo serijų.

Firminiai Sonios triukai:

1. Auksinė rankelė specialiai augino ilgus nagus, po kuriais paslėpdavo brangakmenius.

2. Vagystėms parduotuvėse ji turėjo suknelę – maišą, kuriame tilpdavo net rietimas medžiagos.

3. Ji turėjo batelius su specialiais kulnais, prie kurių „reikiamą akimirką“ prilipdavo juvelyriniai dirbiniai.

4. Į parduotuvės Sonia vesdavosi beždžionėlę – kol šeimininkė apsipirkinėdavo, beždžionėlė prarydavo brangakmenius, kuriuos vėliau šeimininkė atsiimdavo darydama augintinei klizmas.

5. „Guten morgen!“ – sakoma, kad šio žanro viešbučių vagysčių autorystė priklauso būtent Soniai. Ji rytais įslinkdavo į turtingų ponų kambarius ir juos apšvarindavo. Jei šeimininkas atsibusdavo, ji iš padėties sukdavosi pačiais įvairiausiais būdais – ir apsimesdavo, kad pakliuvo ne į tą kambarį, ir permiegodavo su turtingu kavalieriumi.

6. Svarbiausia jos priemonė buvo aktorinis talentas, kuriuo naudodamasi ji sugebėdavo išsisukti net iš pavojingiausių padėčių.

„Sonia - auksinė rankelė“ – trečiadieniais 23.35 val. per LNK nuo balandžio pirmosios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją