Festivalio rengėjai prieš premjerą apie filmą rašė: „Šis filmas pasakoja apie sovietinę okupaciją ir partizanų pokario kovas Lietuvoje, kurios siejamos ir su mūsų laikais. Filme vaidino žinomi lietuvių kino ir teatro aktoriai – a.a. Algimantas Masiulis, Gediminas Storpirštis, Marius Jampolskis, Birutė Mar, Rūta Staliliūnaitė ir kiti. Nors antrajame filme „Kai aš buvau partizanas“ aptiksime jo mylimų pasakos elementų, šį kartą autorius jais kalba apie skaudžią šalies praeitį – partizaninį karą. Aktorius (Gediminas Storpirštis) vaidina teatre spektaklį apie pokarį „Bunkeris“ ir jį užplūsta vizijos, haliucinacijos, – jis pakliūna į kitą laiką, kuriame suvokia save kaip realiai egzistavusį partizaną berniuką. Vaikas, kuriam reikėtų žaisti, priverstas matyti ne jo akims skirtus dalykus. Jis pasensta per dieną.“

Pasak LRT pranešimo spaudai, režisierius V. V. Landsbergis teigė labiausiai norėjęs parodyti ne patį karą, o vaiko – žmogaus jausmų psichoanalizę per praeities ir dabarties laiko prizmę.

Tai buvo paskutinis aktoriaus Algimanto Masiulio vaidmuo kine. Simboliškas sutapimas – šimtasis vaidmuo...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją