Antrajame atrankos etapo koncerte varžėsi 12 atlikėjų: „Yva“, „Biplan“, „Siela“, „Kastaneda“, Deivis, Urtė Šilagalytė, BIX, Linas Adomaitis, Taja, R. Čivilytė ir D. Montvydas, R. Ščiogolevaitė ir Soliario, Gretos bei SEL trijulė.

Vakarą pradėjo visu „gyvu“ sąstatu scenoje pasirodę „Biplan“ vaikinai. Atlikę gražiausių emocijų kupiną dainą „Ar lauksi manęs“, jie publikos dėmesį perleido ypač jausmingą muzikinį mini spektaklį pristačiusiai R. Ščiogolevaitei.

Po ritmingos ir nuotaikingos L. Adomaičio dainos į sceną vėl sugrįžo melancholiškas skambesys – Soliaris, Greta ir SEL pristatė ilgai brandintą kūrinį „Noriu žinoti“.

Savojo stiliaus neišsižadėjo ir populiariosios „Yva“ mergaitės. Dėvėdamos trumputes seksualias žydras sukneles jo atliko ne ypač turiningą, tačiau „kabinančios“ melodijos dainą „Į dangų“. Tiesa, negalima nepaminėti, jog Natalijos balsas kūrinį atliekant gyvai nė kiek nesiskyrė nuo įrašo kokybės.

Bene įsimintiniausią ir ryškiausią pasirodymą pristatė legendiniai BIX. Iškalbingos eilės, efektingi šokėjai ir unikali Sauliaus Urbonavičiaus – Samo charizma užtikrino atlikėjams tiesų kelią į pusfinalį.

Patriotišką kūrinį „Lietuva“ atlikęs Deivis dainos įtaigumą sustiprino pasirinkdamas Lietuvos gamtos ir istorinių vaizdų vizualizacijas. Revoliucingai nusiteikę tautiečiai savo širdis ir balsus atidavė būtent jam.

Paskutinysis duetas – R. Čivilytė ir D. Montvydas – balsingu pasirodymu užbaigė dainų maratoną ir „atidarė“ balsavimą.

Vakaro svečias – muzikinio projekto „Triumfo arka“ dalyvis Vaidas Vyšniauskas. Vyras atliko puikiai žinomą kūrinį „Un amore cosi grande“.

Prieš porą dienų paaiškėjus, jog Lietuva po ilgų svarstymų visgi dalyvaus 2009-ųjų „Eurovizijoje“ Maskvoje, kova dėl vietų pusfinalyje tapo dar aršesnė. „Dainų dainos“ konkurso nugalėtojo laukia ne tik piniginis prizas, bet ir kelialapis į dainų „Euroviziją“.

Pirmojo atrankos turo geriausiųjų šešeriukė: Sasha Son, Violeta ir Darius, Egidijus Sipavičius, „69 danguje“, Vilius Tarasovas ir Violeta Tarasovienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją