Pristatę dainą „Nelytėta viltis“, jaunuoliai antrą vietą užėmė ir žiūrovų dėmesį prikaustė ne tik neįprastomis kūrinio eilėmis, bet ir įspūdingomis vizualizacijomis didžiuliame LRT studijos ekrane. DELFI pasidomėjo, kaip atlikėjams pavyko gauti pasaulyje pripažintos žymios menininkės Ilanos Yahav kurtą išskirtinę smėlio animaciją.

„Tai visos mūsų komandos nuopelnas. Pamanėme, jog jos kūryba puikiai tiktų prie mūsų atliekamos dainos, todėl pradėjome paieškas. Skambinome į Maskvą, kur mums patarė ieškoti jos Izraelyje. Galiausiai pavyko rasti reikiamus kontaktus ir sutarti dėl vadinamos smėlio animacijos filmuko. Bendravome su pačia menininke, ji labai maloni moteris, tapome gana gerais draugais. Kadangi visi žinome dabartinę padėtį Izraelyje, buvo nesunku suprasti, kodėl kiekvieno laiško pabaigoje ji linkėjo taikos ir gerovės“, - apie sudėtingą kelią iki norimos vaizdinės medžiagos pasakojo Darius.

Pasak vaikino, sužinojusi kokiu tikslu jos kuriamas menas bus naudojamas, I.Yahav iš karto sutiko bendradarbiauti: „Mes jai nupasakojome visą situaciją ir labai nustebome, kad neprireikė ilgų įkalbinėjimų. Ji iš karto sutiko duoti video medžiagą“.

Darius pasidalino ir svajone kada nors atsivežti šią menininkę į Lietuvą: „Būtų fantastiška, jei pavyktų ją atsivežti į Lietuvą ir pakviesti dalyvauti mūsų pasirodyme. Gyvai atliekama muzika ir gyvai gimstantys piešiniai turėtų palikti neišdildomą įspūdį“.

Dariaus ir Violetos pasirodymas „Dainų dainoje“:

Menininkės pasirodymas, kurio vaizdus panaudojo Darius ir Violeta:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją