Apie tai DELFI paklausė Urtės, Ruslano, Sashos Son ir Juozo.

Ruslanas: esu įkvėptas naujam gyvenimui

Po santuokos su vyru liberalioje Suomijoje į Lietuvą grįžęs ir jau joje nusprendęs pasilikti buvęs „Omegos" dainininkas Ruslanas neslėpė, kad nesitikėjo tokio didelio žiūrovų palaikymo.

„Važiuodamas į šį projektą maniau, kad jau po pirmojo turo iškrisiu, - atviravo atlikėjas. – Tačiau šiandien galiu drąsiai pasakyti: aš jau laimėjau. Aš nugalėjau save, grįžimas į sceną man buvo vienas didžiausių gyvenimo iššūkių. Ne vienas žmogus manęs klausė: „Kaip tu nebijojai, ar tau to reikėjo?" Šiandien žinau, kad man to labai reikėjo ir giliai širdyje jaučiuosi laimėjęs, nugalėjęs. Visų pirma pats save".

Išskirtinio publikos palaikymo sulaukęs Ruslanas neslėpė, kad MA jį įkvėpė naujam gyvenimo etapui.

„Labai gera ir džiugu, kad pagaliau galiu jaustis pilnaverčiu žmogumi savo namuose – ten, kur gimiau, Lietuvoje, - sakė Ruslanas. - Įsitikinau, kad nėra svetur taip gerai, kaip savo gimtinėje. Esu dėkingas žmonėms, kad mane priėmė tokį, koks esu, o ne kaip nutiko kažkada...".

Ruslanas prisipažino, kad ne viskas buvo gražu, ką per televizijos ekranus matė MA gerbėjai.

„Labai daug ką teko nuslėpti nuo televizijos žiūrovų – visas tas blogas emocijas, intrigas, užkulisius, tą begalinį spaudimą, - atviravo dainininkas. - Niekam ne paslaptis, kad daugelis dalyvių mane įžvelgė kaip vieną stipriausių konkurentų, nuo to man buvo labai sunku atsiriboti. Tačiau džiaugiuosi, kad scenoje apie tai negalvojau - norėjau tik kuo geriau pasirodyti ir žmonėms perteikti savo geriausias emocijas, savo dainomis papasakoti istoriją".

Į didžiąją sceną sugrįžęs Ruslanas tikino, kad nenuleis rankų ir sieks Lietuvai atstovauti kitąmet įvyksiančiame „Eurovizijos" dainų konkurse. „Mano tikslas yra Maskva", - jau po kelių mėnesių debiutinį albumą išleisiantis atlikėjas neslėpė pasitikėjimo savo jėgomis.

Urtė: pamačiau save kitokią

Atrankoje į „Eurovizijos" konkursą Rusijos sostinėje ketina dalyvauti ir jauniausia MA dalyvė Urtė. Vienuoliktoje klasėje besimokanti mergina atviravo, kad šiame konkurse pristatys visiškai kitokio stiliaus dainą.

„Ši nauja daina galbūt labiau parodys mano sugebėjimus, - sakė Urtė. – Negalėčiau pasakyti, kad MA nepavyko parodyti, ką sugebu, tačiau prisipažinsiu: čia atlikau kitokio stiliaus dainas, nors norėčiau dainuoti bliuzą, džiazą".

Pasak Urtės, MA jai pavyko atrasti naujų spalvų savo balse, be to, nuolatinė įtampa ir noras pasirodyti kuo geriau paskatindavo siekti kuo geresnių rezultatų.

„Savo pasirodymus vertinu gana normaliai, juk esu labai jauna ir tobulumui ribų nėra, - teigė ji. – Buvimas scenoje labai daug duoda atlikėjui ir galiu pasakyti, kad pamačiau save kitokią - patobulėjo tiek judesiai, tiek dainavimas".

„Manau, kad mes visi, dalyvavę finale, esame šio projekto nugalėtojai, tai - mūsų visų pergalė", - stulbinančiu karjeros žingsniu džiaugėsi mergina.

Juozas: visada liksiu „ventuku"

Nors ir nenusišypsojo sėkmė auksiniame finale, laimėtoju jaučiasi ir buvęs kaimiškos muzikos ansamblio „Ventukai" narys Juozas. Jis prisipažino nedėjęs didelių vilčių laimėti MA, nes esą supratęs, jog yra už jį „geresnių atlikėjų".

„Gal ir ne per daugiausiai pavyko šiame projekte pasiekti, tačiau sužinojau labai daug naujų dalykų, kurie tikrai pravers ateityje, - kalbėjo Juozas. - Tai buvo tik pamokos, dabar reikia daugiau praktikos. Ir visa tai yra įgyvendinama".

Iš Akmenės į Vilnių gyventi atvykęs atlikėjas džiaugėsi, kad MA susirado naujų draugų ir pažinčių. „Dainuosiu toliau, kaip tik šiuo metu įkūrinėju renginių organizavimo bendrovę, o kadangi jau esu padaręs gerą šuolį, tikiuosi, nesustosiu", - sakė „šypsenos misteriu" pakrikštytas „studentas".

Dalyvaudamas MA Juozas siekė atsikratyti „ventuko" įvaizdžio ir tai, pasak dainininko, jam iš dalies pavyko.

„Ventuku aš visą laiką liksiu, tačiau man būtų smagiau, kad mane žinotų kaip Juozą, - sakė MA finalistas. - „Ventukų" aš nesiginu, ten yra mano šaknys, nuo jų pradėjau savo karjerą, todėl didžiuojuosi, kad ten buvau. Dabar noriu būti tiesiog Juozas".

Sasha Son: negaliu be skrybėlių

Scenos „džentelmenu" pramintas Sasha Son neslėpė, kad muzikinis projektas jam buvo naudingas ne tik kaip atlikėjui, bet ir žmogui. „Per tokį trumpą laiką dainuodamas išmokau geriau bendrauti su publika, manau, tai - svarbiausias dalykas, - DELFI sakė D. Šavrovas. – Man labai svarbu žinoti, kad scenoje esu ne vienas, kad mano dainos reikalingos žmonėms".

Vaikystėje su daina „Mamai" išgarsėjęs atlikėjas džiaugėsi galėjęs žmonėms parodyti, jog moka ne tik dainuoti, bet ir kurti muziką, groti fortepijonu.

„Tik gaila, kad projekte galėjau padainuoti vos dvi savo autorines dainas, - kalbėjo jis. - Tikiuosi, kad žmonėms patinka mano muzika – stengiuosi ją perteikti iš visos širdies. Muzika - mano gyvenimo dalis".

Sasha Son neabejoja, kad jo populiarumui įtakos turėjo ir vaikystėje sudainuotas garsusis hitas. „Tada buvau pakankamai žinomas, todėl nemanau, kad man bus klijuojama MA „studento" etiketė, - sakė dainininkas. – Per šį projektą iš gerbėjų gaudavau labai daug žinučių, po koncertų prieidavo žmonės ir negalėdavo patikėti: „Nejaugi tu esi tas pats Dima Šavrovas?".

Po MA Sasha Son nežada nuvilti savo gerbėjų, todėl kaip ir Ruslanas bei Urtė, ketina išbandyti jėgas „Eurovizijos" atrankoje.

„Jeigu būtų mano valia, dainuočiau tik soul muziką, - neslėpė Sasha Son. – Tačiau esu realistas - suprantu, kad reikia eiti į kompromisą su klausytojais ir dainuoti ne tik tai, kas patinka man, bet ir žmonėms. Reikia galvoti ir apie kitus".

Ne kartą iš MA dalyvių raginimų išgirdęs raginimų nusiimti skrybėlę, be kurios atlikėjas nepasirodo scenoje, Sasha Son tikino, jog savo įvaizdžio keisti neketina. Tiesa, vis dėlto MA auksiniame finale jis skrybėlę nusiėmė - laikinai leido ją panešioti šarmingajai latvei Baibai.

„Mėgstu skrybėles, - prisipažino dainininkas. - Tai yra mano stiliaus dalis. Kažkam patinka džinsai, kuriuos nuolat nešioja, kažkam – batai, be kurių negali, taip aš negaliu be skrybėlių".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją