Būdamas dar visai pyplys, Tomas didžiuliame Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate Kaune lakstė po užkulisius kaip po savo kambarį. Ar kokiam sportininkui ką nors atnešti, ar paduoti – visur jis suspėdavo.

Šiandien Tomas – ir pats sportininkas, užsiima lengvąja atletika, ir yra Lentvario pažiba. Ir nebūtinai dėl to, kad jo mana – lengvosios atletikos trenerė, Tomas sporto keliu pasuko: „Sportuoti – geriau, nei kieme su draugeliais trintis nieko neveikiant“.

Tomas šiandien gali pasigirti ne tik sportiniais pasiekimais (jis yra Lietuvos lengvosios atletikos jaunučių sporto žaidynių pirmosios vietos prizininkas), bet ir visuomenine veikla.

Tomas – jaunasis policijos rėmėjas Lentvaryje. Jaunųjų policijos rėmėjų organizuojamame teisinių žinių konkurse-viktorinoje „Temidė“ pirmąkart jis sužibėjo devynerių. „Reikėjo papasakoti anekdotą apie policiją. Maniškis labai patiko konkurso organizatoriams. Nuo to laiko visada dalyvauju „Temidėje“, o pernai jau gavau jaunojo policijos rėmėjo pažymėjimą“, – pasakoja aštuntokas.

Ką veikia jaunieji policijos rėmėjai? Domisi teisinėmis žiniomis, nes jų prireikia „Temidėje“, vyksta mokytis į seminarus, organizuoja prevencinius jaunimo renginius, praneša policijai apie pamatytus nusikaltimus gatvėse. „Kartą teko nuo aštuonių ryto visą dieną budėti gatvėje. Jokių įvykių neužfiksuota“, - pasakoja jaunasis policininkų draugas. „Draugams patartina neišsiduoti, kad esi policijos rėmėjas. Tai maža paslaptis“, - priduria Tomas.

Su jaunųjų policijos rėmėjų klubu Tomas organizuoja sportinius renginius mieste: kvadrato, krepšinio, futbolo varžybas. Ant visų rankų pirštų Tomas nesuskaičiuoja varžybų, kurias yra vedęs ar kuriose teisėjavęs. „Kam to reikia? Kad jaunimas mūsų mieste turėtų kuo užsiimti ir mažėtų nusikalstamumas“, - kaip žirnius į sieną beria jaunuolis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją