Šv. Kūčių vakarą paaiškės, kam iš 24 pretendentų atiteks „Didžioji auksinė širdis“, „Kilnioji auksinė širdis“, „Jaunoji auksinė širdis“, „Auksinė širdelė“, „Taurioji auksinė širdis“ bei „Auksinės širdies bendruomenės“ ir „Auksinės širdies organizacijos" apdovanojimai.

Pasak televizijos pranešimo spaudai, prestižinį renginį LNK organizuoja kartu su Savanorių centru. Nominantus atrenka garbinga žymių Lietuvoje žmonių komisija: pirmininkas žurnalistas Algimantas Čekuolis, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, kunigai Ričardas Doveika ir Tomas Šernas, „Ąžuoliuko" choro vadovas Vytautas Miškinis, gydytojas Michailas Bravermanas, Amerikos ambasadoriaus Lietuvoje žmona Mary Cloud ir LNK laidų vedėjas Rolandas Vilkončius, kuris savo studijų metais ne vienus metus gilinosi į savanorystės idėjas.

„Net ekonomikos vadovėliuose rašoma, kad reikia padėti tiems, kuriems sekasi prasčiau negu tau. Tai – nerašyta taisyklė. Tada pasaulis bus geresnis“, - sako Rolandas Vilkončius, ne tik dalyvausiantis komisijos veikloje, bet ir vesiantis „Auksinės širdies“ renginį per LNK televiziją.

Didžioji auksinė širdis bus įteikta už viso gyvenimo darbus, „Auksinė širdelė“, „ Jaunoji auksinė širdis“, „Kilnioji auksinė širdis“ – skirtingų amžiaus grupių savanoriams, „Pasaulio auksinė širdis“ – tam, kuris rūpinasi ne tik savo šalies žmonėmis.

„Lietuvos žmonės daro daugybę gerų savanoriškų darbų visose gyvenimo sferose. Apie daugumą jų niekada nesužinosime - nes tai labai kuklūs žmonės. Tačiau pasistenkime, kad nors apie dalį to, ką jie nuveikia, visuomenė išgirstų, nes niekas taip nepatraukia ir nesuteikia drąsos kaip gražus pavyzdys", - sako Tarptautinės savanorių dienos apdovanojimų komisijos pirmininkas, žurnalistas Algimantas Čekuolis. Nominantus į apdovanojimus galima pasiūlyti elektroniniu paštu jurgita@savanoris.lt ir paprastu paštu: S. Moniuškos g. 27, LT 08115 Vilnius.

Laimėtojus „Auksinės širdies“ kategorijose išrinks ne tik komisija, bet ir televizijos žiūrovai bei interneto portalo DELFI lankytojai.

Iškilmingas renginys bus rodomas per LNK Šv. Kūčių vakarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją