Šį žavų filmą įgarsino net 30 lietuvių aktorių. Leonardo Pobedonoscevo balsu kalbės Žaibas Makvynas, Vytauto Rumšo - Dokas Hadsonas, Gedimino Girdvainio – Bruolis, „Ratuose“ dar išgirsime Sigitą Račkį, Galiną Dauguvietytę, Aldoną Vilutytę. Kritikai mano, kad tai – vienas tobuliausiai įgarsintų užsienio animacinių filmų.

Pasak televizijos pranešimo spaudai, LNK įsigijo teisę pirmą kartą parodyti animacinį filmą „Aladinas“. Nors sukurtas dar 1992-aisiais, jis niekada nebuvo rodytas per televiziją. „Aladinas“, susuktas pagal garsiąją pasaką apie stebuklingąją lempą su džinu, pasirodė vadinamajame „Disney renesanso“ laikotarpyje. Nuo šio filmuko vėl prasidėjo animacinių filmų atgimimas. „Aladinas“ uždirbo net 500 milijonus dolerių ir du „Oskarus“.

Kita televizijos premjera iš „Disney“ kompanijos – „Heraklis“, animacinis filmas apie Dzeuso sūnų, iš kurio blogio dievas, atėmė nemirtingumą.

„Laukiniai nuotykiai“ taip pat pirmą kartą bus parodyti per TV. Filmukas „Laukiniuose nuotykiuose“ paaugęs liūtukas iš Niujorko zoologijos sodo netikėtai atsiduria karštoje Afrikoje ir yra paleidžiamas į laisvę. Jo draugai iš zoologijos sodo – vyresnis liūtas, žirafa, anakonda ir voverė – susiburia draugėn, norėdami sugrąžinti liūtuką namo.

„Oskarui“ už Stingo atliekamą dainą nominuotas „Naujas imperatoriaus pokštas“ – smagi komedija apie išdidų ir įžūlų imperatorių Kuzco, nusprendusį gimtadienio proga sau pasidovanoti vandens atrakcionų parką, kurio pastatymui reikėtų nugriauti vieną iš jo karalystės kaimelių. Dar „Nuostabaus „Disney“ pasaulio“ rubrikoje žiūrovai išvys „Oskaro“ laureatą „Žuviuką Nemo“, „Monstrų biurą“, „Iš vabalų gyvenimo“, „Atlantidą“.

LNK pasirašytas kontraktas su pasauline kino gamybos milžine „Disney“ žiūrovams leis išvysti ir kitus „Disney“ kompanijos šedevrus. LNK žiūrovai pamatys dar nerodytą antrąją „Karibų jūros piratų“ dalį „Numirėlių sala“. „Numirėlių skrynia“ yra trečia pelningiausia visų laikų juosta po „Titaniko“ ir „Žiedų valdovo“, uždirbusi daugiau nei milijardą JAV dolerių.

Beje, ši smagi nuotykių juosta buvo uždrausta rodyti Kinijoje, šalies cenzoriams užkliuvo žiaurios scenos ir natūralaus aštuonkojo galvą turintis personažas. Kol žiūrovai lauks trečiosios „Karibų jūros piratų“ dalies, LNK parodys naują „Disney“ šedevrą „Deja Vu“. Pripažinto kino meistro T. Scotto filmas užčiaups burnas visiems, kurie deda į šuns dienas Holivudą. Neįprastas trileris su D. Washingtonu pasakoja apie apgaulingą atmintį - "deja vu" – nepaaiškinamą jausmą, padedantį specialiajam policijos agentui išpainioti šokiruojantį nusikaltimą.

LNK parodys ir paskutinį kultinio režisieriaus Anthony Minghellos darbą „Įsibrovimas“, kuriam pats po 15 metų pertraukos parašė scenarijų. Pakvietęs mylimus aktorius, režisierius sukūrė filmą, kuriame meistriškai supinta jausmų ir nusikaltimų istorija, kurioje vaidina fatališkasis Jude Law ir Juliette Binoche duetas.

Taip pat bus parodyti žinomi „Disney“ filmai „Palikti sniegynuose“, „Pats baisiausias filmas 4“, „Šuns kailyje“ ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją