Jis dega noru įgyvendinti savo idėjas ir svajones, tarp kurių – "Žinių" verslo rubrikos vedėjo darbas.

– Žiūrovus iki šiol kamuoja klausimas, kodėl vis dėlto palikote taip mylėtą kanalą?

– Straipsnis apie tai, kad esu ištikimas Lietuvos televizijai, pasirodė prieš pat mano atostogas. Kai grįžau po jų, paaiškėjo, kad padėtis televizijoje pasikeitė. Kaip ir visi žmonės, turintys šeimą, galvoju, kaip ją išlaikyti. Ateiti į LNK sutikau dėl to, kad labai vertinu šio kanalo dalykiškumą – viskas buvo labai aišku, konkretu ir suprantama. To pasigedau nacionaliniame kanale. Išėjimą lėmė tuo metu Lietuvos televizijoje vykę pokyčiai. Priėmiau geriausią sau sprendimą, bet tai nereiškia, kad pamyniau savo principus.

– Negi Lietuvos televizijoje pritrūko darbo?

– Būtų neetiška komentuoti išsiskyrimo su buvusiu darbdaviu priežastis. Reikia galvoti apie ateitį, o ne grįžti prie buvusių dalykų.

– Kuo LNK jus paviliojo?

– Šiame kanale įdomiau nei nacionaliniame: mažai žmonių, kurie turi padaryti darbą greitai, efektyviai ir profesionaliai. Tai žavi labiau. Niekada nesistengiau eiti lengvu keliu, nors Lietuvos televizijoje galima dirbti ilgai, patogiai ir šiltai, kaip daug kas mėgsta.

– Lietuvos televizijoje vedėte laidas, renginius, dirbote garsintoju. Ar ir LNK būsite devyndarbis?

– Kol kas vedu "Gyvenimą pagal moteris", o kokios bus kitos laidos, informuos prodiuseriai. Taip pat vesiu tradicinius LNK renginius, pavyzdžiui, "Gerumo dieną". Turiu idėjų, kurias ateityje bus galima įgyvendinti, LNK vadovybė taip pat turi minčių, kaip tinkamai mane panaudoti ne tik kaip laidų vedėją. Atėjęs į šį kanalą tikrai matau perspektyvą, matau, kuo galiu padėti, prisidėti prie to, kad jis gerėtų ir populiarėtų.

– Galėtumėte taip pat drąsiai deklaruoti ištikimybę LNK?

– Be abejonės. Esi lojalus tam kanalui, kuriame dirbi, – tai natūralu.

– Koks amplua jums vis dėlto artimesnis?

– Kol kas sunku pasakyti. Ankstesnis amplua patiko, jaučiausi gal kiek geriau, o su naujuoju dar reikia apsiprasti ir atlikti kuo geriau. Jis yra kitoks. Reikės įprasti ne tik žiūrovui, bet ir man – keistai atrodau pats sau. Daug kas yra nauja, daug kas nepažįstama, nes tai visai kitokia darbo specifika. Reikės išmokti dirbti truputį kitaip. Bet tai yra žingsnis į priekį, o ne atgal.

– Dalis žiūrovų replikuotų, kad nacionalinio kanalo iškeitimas į komercinį yra tiesiausias kelias į "supopsėjimą". Ar tai tikrai nėra žingsnis atgal?

– Fakto, kad pasikeitė kanalas, nėra reikalo vadinti "supopsėjimu". Visuomet pirmiausia reikia galvoti apie darbą – kaip jį atlikti profesionaliau ir kaip išmokti būti kitokiu žmogumi televizijoje. O kanalas gali pasikeisti.

– Kalbama, kad buvę populiarūs Lietuvos televizijos projektai – šokių ir dainų dešimtukai – po Naujųjų metų pasirodys LNK eteryje. Ar juos vesite?

– Dešimtukas, nors nežinia, ar tai bus dešimtukas, turėtų atsirasti. Jei atsiras, gal ir vesiu.

– O kokia laida patenkintų visus jūsų lūkesčius?

– Jeigu išpasakosiu visas svajones, jos neišsipildys. Man įdomu verslas ir ekonomika. Mėgstamiausios televizijos laidos – mokslinė dokumentika. Jos nepamirštu pažiūrėti.

– "Žiniose" dirbtumėte?

– "Žinių" vedėju ne, įdomu būtų dirbti verslo rubrikos vedėju. Tačiau nekalbu apie jokius planus: sakoma, suplanuok ir prajuokinsi Dievą. Tai kol kas tik mintys ir siekiamybė.

– Ar priimtumėte LTV siūlymą grįžti "namo"?

– Labai sunku pasakyti, kas būtų, jeigu būtų. Savo ateitį kol kas matau tik LNK. Nesu žmogus, kuris dažnai mėtosi tarp darbų. Ilgus metus dirbau "Radiocentre", ilgus metus LRT ir manau, kad ilgai dirbsiu LNK. Nesvarstau galimybės kažkur bėgti ir kažko ieškoti. Norint pasiekti svarių rezultatų, neužtenka pabūti televizijoje metus ar porą – tam reikia laiko.