„Bazė – tarsi miestas. Skirtumas tas, kad visi vaikšto apsiginklavę. Eina kareivis su šortais, marškinėliais į valgyklą ir ant pečių nešasi kulkosvaidį. Tokia čia kasdienybė. Įsivaizduokit, kad visas miestas yra iki dantų ginkluotas – toks pirmas vaizdas“.

Kandaharo bazėje dislokuotos ir Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos, kurias aplankė LNK žurnalistas. Jaunius Matonis tapo pirmuoju žurnalistu, kuriam buvo leista nufilmuoti specialiųjų operacijų pajėgų šaudymo pratybas.

„Kadangi bazėje filmuoti draudžiama, kartu su „Aitvaro“ pajėgomis išvykome į karinį patrulį už bazės teritorijos. Jo metu vyko šaudymo pratybos, buvo atidengta ugnis. Tuos kadrus ir „Aitvaro“ kovotojus pirmieji išvys LNK žinių žiūrovai“, - pasakojo Jaunius Matonis.

Tačiau filmuojant reikėjo laikytis įprastos drausmės – draudžiama filmuoti specialiųjų operacijų pajėgų kovotojų veidus.

Unikalūs vaizdai iš Afganistano – per LNK Žinias ketvirtadienį 18.45 ir 22 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją