Talentingas gitaristas ir dainininkas 23-ejų Mr. Jumbo užsibrėžė nemenką tikslą: „Sudrebinsiu pasaulį!“ Agresyvios išvaizdos ilgaplaukis rokeris sako norintis jaunimui parodyti, kad egzistuoja įvairesnė muzika, ne tik „visokios „yvos“.

„Televizijoje sukasi tas pats per tą patį, muzika vienodėja. Į „Muzikos akademiją“ įstojau tam, kad parodyčiau, jog muzika gali būti įvairi. Įnešiu šiek tiek maištingo roko ir elektrinės gitaros virpesio“, - sako Mr. Jumbo.

Ekscentriškasis jaunuolis iš Kauno turi muzikanto ir dainininko patirties. Jis yra grojęs Kauno industrial metal grupėje „XESS“, o nuo 2006-ųjų groja legendinėje sunkiojo roko grupėje „SBS“, su kuria yra koncertavęs didžiausiame Lietuvoje roko renginyje „Roko naktys“. Šiuo metu Mr. Jumbo siekia solo karjeros ir su bendraminčiais kuria instrumentinio roko projektą.

Nuo pergrotų klasikinių kūrinių iki griausmingo sunkiojo roko – Giedrius neapsiriboja vienu stiliumi. „Mano muzika turėtų patikti tiek senojo roko gerbėjams, tiek žmonėms, kuriems nesvetima klasikinė muzika, taip pat progresyvios ir modernios muzikos šalininkams“, - sako „Muzikos akademijos“ dalyvis.

Beje, išsiskiriančios išvaizdos Mr. Jumbo yra tapęs amerikiečių gitarų gamintojų „Hamer“ reklaminiu veidu, jo nuotrauka puikavosi šalia legendinių gitaristų.

Pirmąkart su muzika Mr. Jumbo susidūrė antroje klasėje. Tuomet jo brolis įsigijo gitarą, ir ši jaunėliui Giedriui tapo žaislu. Keturiolikmetis Giedrius jau pradėjo burti grupę, kieme susiradęs bendraminčių muzikuodavo ir kurdavo. Pernai Mr. Jumbo Vilniuje rengtame gitaristų konkurse užėmė pirmąją vietą.

Gabus ir kūrybingas jaunosios kartos muzikantas, nebijantis siekti tobulumo ir improvizuoti – taip apie Giedrių atsiliepia vienas iškiliausių gitaros pedagogų Stasys Daugirdas. O štai, ką mano Johnas Šepetys, vienas įtakingiausių pasaulyje roko muzikos vadybininkų, kurio agentūra užsiima žinomo gitaros virtuozo Steve Vai vadyba: „Skirtingai nuo gausybės jaunų gitaros instrumentalistų, centrinį vaidmenį Giedriaus kompozicijose atlieka melodija. Nors Giedrius ir yra išvystęs puikią grojimo techniką, jis tuo nesipuikuoja ir nepiktnaudžiauja melodingumo sąskaita. Tikiuosi Giedrius nenustos tobulėti, nes gitaros instrumentalistų tarpe visada yra vietos muzikantams su tokiu talentu“.

Mr. Jumbo prisijungia prie kitų „Muzikos akademijos“ dalyvių: r&b muziką propaguojančių Sasha Son ir Ewex. Iš viso naujajame muzikos projekte rudenį startuos dešimt dalyvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją