Ketvirtadienio vakarą pradėjo „Šokių Eurovizijos“ vedėjai Vytenis Pauliukaitis ir Kotryna Kirdeikytė. Nors ši pora nedalyvauja konkurse, taip parodė savo palaikymą konkurso dalyviams.

Antrasis „Šokių Eurovizijos“ konkursas iš jo dalyvių pareikalavo daug jėgų, nes vienoje scenoje susirungė gerai žinomų žmonių poros. Šalia minėtųjų, ant scenos lipo ir Natalija Zvonkė su Linu Lukošiūnu bei atlikėja Justė Mozolytė su Dainiumi Mikolaičiu.

Garbingąją komisiją šioje atrankoje į „Šokių Euroviziją“ sudarė Gabrielė Valeikaitė, Andrius Kandelis, Rolandas Burneikis, Marija Damaševičūtė ir komisijos pirmininkas Virginijus Visockas.

Visi šio konkurso dalyviai sąžiningai bandė išpildyti reikalavimą – nenutolti nuo lietuviškų akcentų. I. Krupavičius su B. Skaisgiryte atliko romantišką šokį pagal Aistės Smilgevičiūtės kūrinį „Strazdas“ ir vos nelaimėjo.

Pirmąją vietą iškovoję K. Krysko su S. Skambinu nustebino išskirtine šokio apranga. Nacionalinis elementai atsispindėjo vos pirmoje šokio dalyje, nes netrukus visi pamatė pasirodymą pagal Christinos Aguileros atliekamą „Mulen Rouge“. Nors sklinda kalbos, kad atlikėja laukiasi, šiais gandais privertė suabejoti sudėtingos šokio figūros.

Pramoginį scenos meną studijuojanti Justina Mozolytė, atliko, kaip pati pristatė, „tradicinę meilės istoriją, išreikštą netradicinėmis priemonėmis“. Lininė šokėjų apranga turėjo sukelti asociacijas su lietuviškumu, tačiau pats šokis komisijos nariams priminė „džiazbaletą“. Dar dieną prieš „Šokoledas“ atlikėja šypsojosi, kad ji kasasi sau duobę, nes pateko į patį stipriausią konkurso pogrupį ir tarsi išpranašavo sau pralaimėjimą.

N. Zvonkė ir L. Lukošiūnas išsiskyrė blizgančia ir ryškia apranga. Ir pasirodymui pasirinko kūrinį apie deimantus – gražiausius mergaičių draugus. Atlikėja save visą išpuošė raudonais „deimančiukais“.

Turėję būti pagrindiniu akcentu, lietuviški motyvai liko nesuprasti. Juos priminė tik trumpas sijonukas, pasiūtas iš Lietuvos trispalvės spalvų.

„Aš labai atsiprašau, bet vėliava ant tos vietos... Dėkoju Natalijai už jos ryžtą, kantrybę, gražų šou, tiesiog norėtųsi tvarkos ir nacionalinio motyvo“, - stebėjosi komisijos narė M. Damaševičiūtė.

Žiūrovų gretose buvo galima išvysti taip pat ne vieną žinomą veidą. Įvertinti ir palaikyti konkurentų atvyko Rūta Ščiogolevaitė su mylimuoju ir šokių partneriu Deividu, šalia jų buvo galima pamatyti ir „Lietuvos šokių dešimtuko“ laimėtoją Joaną Bartaškienę.

Pasirodymus įdėmiai stebėjo ir mažylio besilaukianti Jurgita Česnavičiūtė, Egmondas Bžeskas, Luara Imbrasienė bei advokatė Svetlana Pronina.

Kita „Šokių Eurovizijos“ atranka įvyks liepos 10 d., finalas – liepos 31 d., o „Šokių Eurovizija“ šiemet įvyks rugsėjo 6 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją